Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Hava pune tunurile pe Nehammer: Mofluzul ăsta ar putea lua un bobârnac

zi-de-zi.ro
Mircea Hava

Europarlamentarul PNL Mircea Hava pune tunurile pe cancelarul Austriei, Karl, Nehammer, despre care spune că nu este exclus să ia un bobârnac de la oamenii de afaceri din România, ba chiar și de la românii care cumpără produse din Austria sau de la firme austriece. Havar recunoaște însă că eșecul aderării la Schengen nu e vina exclusivă a Austriei.

"Să vă spun ce cred despre supărarea românului pe trădarea austriacului. Cred că nimeni nu s-ar fi așteptat. Tocmai situația asta “v-am mâncat din palmă și ne-ați dat o palmă” transformă blândul în afurisitul român. Suntem un popor al momentului, care reacționează ca atare. Poate dacă austriecii votau ok, a doua zi mulți își ascuțeau drujbele și-și lustruiau schiurile. Dar n-a fost să fie. Aici, și noi avem vina de a nu fi anticipat. Cu toată răspunderea, asta n-a intrat pe radarul diplomației românești.

Pot să spun că statul nu are cum deveni atât de ofticat încât să înceapă să blocheze, să obstrucționeze fățiș interesele Austriei. Nu cred că indignarea mută ne ajută, dar nici că balanța exporturilor poate fi ignorată de statul român. În schimb, dacă o poziție ca cea a CEO-ului din Alba care a întors din drum trenul bunelor intenții se multiplică, și capătă o formă în rândul a zeci de manageri de top, mofluzul cancelar ar putea simți pe pielea lui ca România are un PIB f apropiat de al Austriei. Și cu asta, negativismul personalității sale ar putea lua un bobârnac de la oamenii de afaceri austrieci care trebuie să ducă bani acasă.

Da, m-aș bucura să văd că fidelitatea pentru cauză e de durată și că, fără a avea ceva profund personal cu un austriac anume, guvernul de la Viena trebuie să înțeleagă că a greșit și față de oamenii lor. Și da, românii pot face ca atunci când firmele austriece-și verifică balanța, cel care va deconta și va da socoteală să fie Herr Karl. Nu e deplasat să priceapă că pe aici ospitalitatea merge braț la braț cu buna-credință și că astfel de reacții nu sunt șicanări de trotuar, ci un popor care-ți poate răspunde solidar. Deci, dacă firmele austriece sunt parte din soluție, merită o mică lecție", scrie Mircea Hava pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.