Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Ionescu Quintus, amintiri profunde despre Regele Mihai: Am fost arestat din cauza lui

quintus

Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, a vorbit despre evenimentele din Casa Regală a României. Regele Mihai a renunțat la tron și a desemnat-o pe principesa Margareta să conducă instituția regală. Quintus, ajuns la 98 de ani, e cu 7 ani mai în vârstă decât Regele Mihai, a fost arestat, pentru prima dată, în 1945, când a ieșit în stradă într-o manifestație de susținere a suveranului.

Citește și: OFICIAL Casa Regală a României, anunț ȘOCANT: Ce se întâmplă cu Regele Mihai ACUM

”Și eu, nițel mai în vârstă decât el, am participat la prima manifestare pro-Mihai din noiembrie 1945, când am fost și arestat, prima oară. Apoi, am fost să cântăm cu corul de ziua lui, dar nu am fost lăsați. Eu, ca ostaș al armatei noastre, am trăit toate evenimentele. Am trăit și la marele lui gest când a întors soarta războiului și a țării noastre. România, cum e azi, îi e datoare lui, deși am fost ciupiți teritorial pe ici pe colo.

Noi nu suntem în stare să-i mulțumim cum trebuie. O facem foarte rar și nu cum se cuvine. Eu aș vota pentru revenirea Casei Regale la conducerea țării. Mulți români sunt alături de acest om care ne-a condus cu blândețe. Eu am scris odată o poezie omagială pe care o cunoştea şi la care ţinea foarte mult. Într-unul din versuri spuneam să ne trăieşti Măria Ta şi aşa o spun şi acum: Să ne trăieşti Măria Voastră.”, a spus Quintus  la Antena 3.

Citește și: Regele Mihai e în stare extrem de gravă: A fost operat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.