Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Ionescu Quintus povestește două episoade neștiute cu Victor Ponta și Klaus Iohannis

Mircea-Ionescu-Quintus

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a povestit două episoade neștiute cu Victor Ponta și Klaus Iohannis. Preşedintele onorific al PNL, care va împlini în luna martie 2016 99 de ani, a dezvăluit cum s-a format "soluţia Iohannis preşedinte" în interiorul partidului liberal şi care au fost primele cuvinte pe care i le-a adresat lui Klaus Iohannis atunci când acesta a participat la o şedinţă de partid şi, mai ales, cum i s-a răspuns.

Citește și: DNA mai scapă câteva STENOGRAME din dosarul Oprescu: Un personaj de la Curtea de Conturi

Ionescu Quintus: "Soluţia Iohannis preşedinte a fost precedată de înţelegerea dintre PNL şi PDL, deocamdată nu e o fuziune completă. Dacă nu se făcea în forţă această fuziune, acum preşedinte era domnul Ponta şi nu ştiu ce se alegea de ţărişoara aceasta a noastră. Este meritul lui Crin (n.r. Antonescu) şi al lui Hellvig venirea domnului Iohannis în partid. Când a venit prima dată la şedinţă, văzându-i statura, m-a impresionat. Îmi plac oamenii arătoşi, nu neapărat înalţi. Ca să faci politică trebuie să fii arătos.

Citește și: DETALII spectaculoase din dosarul Sorin Oprescu: STENOGRAMELE care îl dau de gol pe primar

Când l-am văzut, urma să treacă pe lângă mine, m-am ridicat în picioare şi i-am spus "Bine aţi venit" şi dânsul mi-a spus că se bucură că mă cunoaşte. I-am spus: "Domnule Iohannis, la noi, cine intră, aici rămâne", la care el mi-a răspuns: "Eu de aici nu voi pleca niciodată". Acest schimb de cuvinte e fundamentul relaţiei de simpatie şi încredere pe care o am nu numai eu, ci şi restul românilor cu preşedintele ţării.

Citește și: Lovitură teribilă pentru Viorel Hrebenciuc: Ce a pățit fiul său

Am făcut paşi către această apropiere dintre cele două partide, spre viitor fuziune, doar pentru a împiedica alegerea lui Ponta şi am izbutit.

Citește și: Traian Băsescu a făcut cel mai important anunț de când nu mai este președinte / VIDEO

Nu îl socotesc pe Victor Ponta viitorul României. Vreau să vă spun că la o manifestare organizată de dl. Tatulici, la Ateneul Român, mie mi-a revenit să îl prezint pe domnul Ponta. Şi cât îl ştiam, îmi plăcea: era tânăr, era îndrăzneţ, semăna şi cu Titulescu, oarecum, cum a spus domnul Năstase. L-am prezentat şi i-am spus, în faţa tuturor: "Dumneata vei ajunge preşedintele PSD". Când a fost ales mi-a dat telefon şi mi-a spus: "Aţi avut dreptate", a spus liderul PNL la Realitatea TV.

Citește și: EXCLUSIV Traian Băsescu, video de senzație la PMP: Cum a fost primit de zeci de femei / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.