Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Lucescu dezvăluie motivele ratării calificării Turciei la Mondial: Atac dur din partea celor de la Galatasaray

Getty Images
Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, a recunoscut că a greșit bazându-se pe veterani și le-a cerut cluburilor "să acorde mai multă atenție jucătorilor de națională. Eu am prea puțin timp la dispoziție ca să lucrez cu ei".

Deși n-a stat pe banca naționalei Turciei decât 4 meciuri, în finalul preliminariilor CM 2018, Mircea Lucescu a luat asupra sa răspunderea pentru ratarea calificării la Mondialul din Rusia. "Eu sunt vinovat, nu jucătorii. Am mizat pe jucătorii experimentați, pe pe dorința lor de a juca poate ultimul turneu final din carieră. Împotriva Croației a funcționat, cu Islanda, nu. N-am avut nici timpul necesar să pregătesc foarte bine ultimele două meciuri. Poate dacă ordinea lor ar fi fost inversă, să fi jucat întâi în Finlanda și apoi cu Islanda, lucrurile ar fi stat altfel", a spus tehnicianul de 72 de ani la finalul confruntării de luni cu Finlanda (2-2), de la Turku, anunță gsp.ro.

Citește și: Mihai Tudose o ridică ÎN SLĂVI pe Simona Halep: Dezvăluiri despre întâlnirea de la Guvern! Propunere URIAȘĂ făcută noului lider mondial

Cu riscul de a-și atrage aversiunea lor, Luce le-a reproșat cluburilor din Superlig că mulți dintre jucătorii chemați de el la lot "au venit nepregătiți. Antrenorii ar trebui să le acorde mai multă atenție. Eu am prea puțin timp la dispoziție să lucrez cu ei". În acest sens, a făcut referire la mijlocașul Selcuk Inan: "A evoluat foarte bine, mă bucur pentru el. Însă merită să joace mai mult și la Galatasaray. Meciul de astăzi ne-a arătat că în Superlig sunt destui jucători turci de calitate. Dar trebuie să fie titulari la cluburi pentru a putea ajunge la nivelul cerut pe plan internațional".

2 eșecuri, o victorie și o remiză a înregistrat Turcia în preliminariile CM 2018, cu Lucescu pe bancă

7 schimbări a făcut Luce în primul 11, față de 0-3 cu Islanda

6 ani erau de când Finlanda nu mai înscrisese două goluri acasă într-un meci oficial

Mircea Lucescu nu l-a avut în vedere pe Serdar Aziz pentru "dubla" cu Islanda și Finlanda "din cauza unei acidentări". Dar clubul acestuia, Galatasaray, îl contrazice categoric pe selecționer: "Nu e adevărat. Serdar putea juca. Lucescu doar caută scuze pentru că n-a contat pe el".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.