Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Negulescu rupe tăcerea după înregistrările prezentate de Ghiță. De la ce ar fi pornit totul: Mi-a solicitat să nu mai continui investigațiile

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
mircea negulescu pg

Procurorul Mircea Negulescu iese la rampă după înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiță. Acesta susține într-un interviu pentru Revista Kamikaze că „aceste înregistrări nu vor face niciodată deliciul telespectatorilor, putând fi utilizate, cel mult, în cazul unor eventuale proceduri judiciare, pentru a dovedi o stare de fapt”. Mai mult, procurorul susține că a avut două întâlniri cu Sebastian Ghiță. La prima întâlnire, Sebastian Ghiță i-ar fi cerut să nu mai continue investigațiile împotriva firmelor sale, iar la cea de-a două întâlnire l-a rugat să aibă grijă de un primar, în sensul protecției acestuia.

„Aceste înregistrări nu vor face niciodată deliciul telespectatorilor, putând fi utilizate, cel mult, în cazul unor eventuale proceduri judiciare, pentru a dovedi o stare de fapt. Și tot ca o picanterie, pentru că am văzut că vă plac, cu domnul Sebastian Aurelian Ghiță am avut două întrevederi cunoscute, atât de colaboratorii direcți, vorbesc aici de colegii polițiști, cât și de conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești de la acea vreme:

Foame de bani - ANAF a declanșat `Operațiunea Jaful`

La prima întrevedere, domnia sa, mi-a solicitat să nu mai continui investigațiile împotriva firmelor sale, deoarece ar ajunge în situația altui inculpat, acesta făcând referire la administratorul unei societăți comerciale investigate față de care stabilisem un prejudiciu provenit din evaziune și spălare de bani în cuantum de 102 milioane de euro.

La cea de-a doua întâlnire, m-a rugat „să am grijă” de un primar (în sensul protecției acestuia), iar când l-am întrebat ce face, mi-a răspuns că „face ce face toată lumea, evaziune și spălare de bani”. Întrevederile cu domnia sa nu au avut efectul scontat, fiind evident că nu m-am oprit din investigații, continuând cercetările. Ulterior, din mass-media, am aflat cum domnia sa mergea la domiciliul unui fost procuror general pentru ca, în genunchi, uneori în stare de ebrietate, să-i ceară acestuia să-l scape de anchetele penale pe Mircea Cosma, căruia îi spunea Moșul, promițându-i magistratului funcții de conducere. Urmare înregistrărilor apărute în spațiul public am realizat că magistratul respectiv, în timp ce aveam discuții operaționale, profesionale, în legătură cu dosarele pe care le instrumentam în biroul său, mă înregistra ambiental pentru ca, ulterior, să furnizeze înregistrările persoanelor din anturajul domnului Sebastian Aurelian Ghiță. Un eveniment care arată legătura dintre domnnul Sebastian Ghiță și procurorul general al P.C.A. Ploiești de la acea dată, este nunta dintre Vlad şi Manuela Iacobescu la Casino Sinaia, din data de 18 august 2013. Vlad Iacobescu este un apropiat al domnului Sebastian Ghiţă, iar naşul de cununie este – cine credeți?- magistratul mai sus menționat. Tot din mass-media am luat cunoștință că magistratul respectiv a explicat în faţa judecătorilor Curţii Supreme legăturile pe care le avea cu domnul Sebastian Ghiță în timp ce eu instrumentam cauze penale în care societățile comerciale ale acestuia erau vizate…”, a spus Mircea Negulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.