Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Titus Dobre, despre datele cu caracter personal: Nu le va prelucra STS-ul, doar le administrează

www.observator.tv
Mircea Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, referindu-se la controversele privind datele cu caracter personal, că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu va prelucra aceste informaţii, ci doar le va administra. "Ne-am uitat la ceea ce se întâmplă afară în primul rând, afară când vă duceţi nu vă puteţi caza dacă nu aveţi actul de identitate. Avem trei module, de unul răspunde Ministerul Turismului, de altul, Ministerul Afacerilor Interne, de datele cu caracter personal, şi respectiv Institutul Naţional de Statistică. Nu sunt colectate de un serviciu secret. MAI nu e un serviciu secret. Se va face o achiziţie publică vizavi de achiziţia acestui hard şi soft. Nu va prelucra datele STS-ul, doar le administrează. Partea de servere a Ministerul Turismului este la STS, pentru că ne asigură securitatea datelor, asta face, adică nu are nimeni acces acolo, nu intră oricine", a afirmat Dobre.

El a punctat că Ministerul Turismului este interesat doar de partea statistică, menţionând că, în acest moment, nu este cunoscut numărul turiştilor care vin în România. "Partea de date cu caracter personal nu le gestionează Ministerul Turismului, le gestionează MAI. Pe noi ne interesează doar partea de statistică, să ştim exact câţi turişti avem, că noi nu ştim la ora actuală câţi turişti avem în România, nici măcar pe tipuri, de unde vin, chiar nu ştim, să ştim cum se plimbă turiştii (...). Nu mai consideraţi că noi gestionăm datele cu caracter personal, nu avem voie, nu suntem operatori de date cu caracter personal. (...) Nu e sub nicio formă Big Brother. Ce Big Brother? Păi înseamnă că în Europa sau în alte state din afara Europei toţi cetăţeni de acolo sunt într-un mare Big Brother", a mai spus Mircea Titus Dobre.

Secretarul de stat în Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, Vicenţiu Ştir, a precizat că nu a primit, până acum, semnale de la cetăţeni despre eventuale nemulţumiri cu privire la acest capitol. "Nu este vorba despre Big Brother. Din punct de vedere al ministerului pe care îl reprezint, noi avem rolul de mediere. (...) Colectarea datelor cu carcater personal într-adevăr este inclusă în lege, dar ceea ce noi putem face este să fim atenţi la toate sugestiile pe care cetăţeanul de rând vrea să le aducă drept modificare la această lege. Noi putem să venim să facem o adresă către Ministerul Turismului şi să spunem că cetăţenii, mulţi sau puţini, nu sunt de acord cu această colectare a datelor, dar colectarea aceasta nu este numai pentru Ministerul Turismului, este pentru mai multe instituţii care cer această colectare. Particip la cea de-a treia dezbatere şi încă nu am primit semnale de acest gen", a afirmat Vicenţiu Ştir, conform Agerpres.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, şi secretarul de stat în Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, Vicenţiu Ştir, alături de prefecţii din judeţele membre ale Regiunii Sud-Vest Oltenia, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, primarul municipiului Târgu-Jiu, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi mediului de afaceri din regiune, participă vineri, la Târgu-Jiu, la dezbaterea proiectului privind Legea Turismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.