Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircia Gutău a luat un nou mandat la Râmnicu Vâlcea

ziaruldevalcea.ro
mircia gutau

Primarul în funcţie al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău (Partidul Ecologist Român), a fost reales, el obţinând peste 47% dintre voturi. În schimb, la Consiliul Local Râmnicu Vâlcea PNL obţine cele mai mute mandate, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu (PSD), este reconfirmat în funcţie, anunță news.ro.

Mircia Gutău a fost reales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea cu 47,81% din voturi, el fiind urmat de liberalul Virgil Pârvulescu cu 35,1% şi de candidatul USR-PLUS Andrei Gheorghiu, care a obţinut 7,55% din voturi.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Partidul edilului Mircia Gutău nu a obţinut însă un scor electoral comparabil cu cel obţinut de Gutău la Primărie. În Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, cele mai multe mandate le-a obţinut PNL (9 mandate din totalul de 23), urmat de PSD cu şase mandate, Partidul Ecologist Român cu 5 mandate şi USR şi 3 mandate.

"Alegerile de ieri au pus punct unei perioade zbuciumate de precampanie şi campanie electorală întinsă, din cauza pandemiei de coronavirus, pe aproape un an. O perioadă marcată, din păcate, de atacuri furibunde la persoană, de derapaje, de acţiuni la limita legii şi chiar dincolo de aceasta, de intoxicări şi manipulări dintre cele mai grosolane. Dar acum s-a terminat! Locuitorii Râmnicului au ştiut să aleagă, din amestecul de informaţii reale şi fake-news cu care au fost asaltaţi, lucrurile bune, adevărate şi folositoare. Şi au votat continuitatea, au votat pentru un Râmnic care să se dezvolte armonios mai departe, au votat pentru un oraş puternic în care să se simtă bine şi în siguranţă şi de care să fie mândri”, a transmis Gutău luni, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Cristian Piedone condamnat în dosarul Colectiv, un nou mandat de primar: ‘Judecata poporului a decis!’

Preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea a fost câştigată de candidatul PSD Constantin Rădulescu, preşedinte în funcţie. Fost jurnalist şi fost deputat, Constantin Rădulescu a declarat, după aflarea faptului că a fost reconfirmat la şefia CJ Vâlcea, că victoria nu este a sa, ci "e victoria oamenilor, a echipei PSD, e a fiecăruia dintre noi, cei care asumă binele mai presus de orice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.