Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miros de RĂZBOI în Kashmir: Nouă pakistanezi au fost MITRALIAŢI de indieni

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi şapte au fost rănite miercuri, potrivit unor responsabili pakistanezi, de tiruri indiene care au vizat un autobuz civil în partea pakistaneză a Kashmirului, regiune contestată unde tensiunile s-au intensificat în ultimele săptămâni, informează AFP.

Incidentul a avut loc după ce India a anunţat că trei dintre soldaţii săi au fost ucişi de militari pakistanezi - ceea ce Pakistanul a negat - şi că acest lucru merită "represalii".

Autobuzul a fost lovit miercuri de tiruri în satul Nagdar din Valea Neelum.

Trupele speciale intervin în Germania: Raiduri de amploare la asociații wahhabite

Potrivit unui responsabil local, Sardar Waheed, tirurile continuau, împiedicând ambulanţele să ajungă la locul incidentului.

"Trupele indiene au vizat un autobuz civil în apropierea Liniei de Control (LoC)", frontiera de facto dintre Kashmirul pakistanez şi Kashmirul indian, a declarat armata pakistaneză într-un comunicat, precizând apoi că "schimburi de tiruri intense" erau în curs.

Şeful poliţiei din Valea Neelum, Jamil Mir, a anunţat un bilanţ de nouă morţi, confirmat de preşedintele parlamentului provincial, Shah Ghulam Qadir.

Marţi, armata indiană a acuzat Pakistanul că a trimis soldaţi de cealaltă parte a LoC şi a ucis acolo trei militari indieni, susţinând că trupurile lor au fost "mutilate".

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pakistanez a negat cu fermitate aceste acuzaţii "nefondate", pe Twitter.

Tensiunile dintre cele două puteri nucleare de-a lungul LoC au atins niveluri îngrijorătoare în septembrie, când India a acuzat extremişti pakistanezi că au lansat un atac contra unei baze militare în India, făcând 19 morţi.

New Delhi a ripostat cu o operaţiune prezentată iniţial ca "lovituri chirurgicale" în teritoriul pakistanez. Islamabadul a negat o astfel de incursiune indiană de cealaltă parte a frontierei foarte bine păzite, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.