Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mirosul de gaz care a alertat autoritățile din Botoșani provenea din canalizare. Persoanele evacuate se vor putea întoarce acasă

primaria botosani

Mirosul de gaz care a alertat autoritățile din Botoșani provenea din canalizare și nu era din rețeaua de distribuție, cel mai probabil fiind vorba de un produs care a fermentat și a emanat miros specific de gaz. 12 persoane care locuiesc pe strada Pușkin din oraș au fost, luni noaptea, evacuate, scrie Mediafax.

După măsurători care au durat toată noaptea, specialiștii de la ISU, împreună cu cei ai firmei de distribuție a gazului, au stabilit că mirosul venea din canalizare și nu din rețeaua de distribuție, astfel că persoanele care au fost evacuate preventiv din locuințele de pe strada Pușkin, din Botoșani, se vor putea întoarce acasă.

Citește și: Cod galben de ceaţă valabil în zone din Oltenia şi Transilvania

„În urma verificărilor efectuate în teren, s-a stabilit că mirosul sesizat de către cetățenii de pe strada Pușkin provine din canalizare. Pe parcursul nopții, echipa firmei de gaz a efectuat măsurători în trei canalizări de pe strada Pușkin și două canalizări stradale de pe strada Armeană, din 3 în 3 ore, acestea indicând valori constante", au anunțat reprezentanții ISU Botoșani .

Cel mai probabil, mirosul de gaz din canalizare a apărut ca urmare a fermentării unui produs care a ajuns în canal.

12 din cele 25 de persoane care locuiesc pe strada Pușkin din Botoșani au fost evacuate în noaptea de luni spre marți și li se va permite accesul în locuințe după înlăturarea tuturor riscurilor.

„Se continuă măsurile de protecție a populaţiei, concomitent cu cele de curățare a canalizărilor", potrivit ISU Botoșani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.