Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare incredibilă a unui gigant: Ce va face cu profitul realizat anul trecut - zeci de milioane sunt în joc

afacere

Acţionarii combinatului petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea au aprobat în şedinţa de miercuri repartizarea întregului profit realizat anul trecut, în sumă de 47,73 milioane lei, pentru acoperirea parţială a pierderilor contabile din anii trecuţi. ”Cu votul acţionarilor reprezentând 100% din acţiunile cu drept de vot ale acţionarilor prezenţi şi reprezentaţi legal precum şi din totalul voturilor exprimate, aprobă repartizarea profitului societăţii realizat în anul 2017, în sumă de 47.732.190 lei, pentru acoperirea parţială a pierderilor contabile din anii anteriori”, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Citește și: Iubitul Monicăi Gabor își extinde afacerile: Ce a lansat Mr. Pink în România

Societatea a raportat totodată pentru 2017 vânzări nete de 961,5 milioane lei. Combinatul vâlcean are circa 2.000 de salariaţi. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. Statul român, prin Ministerul Economiei, este acţionar majoritar, cu 54,8% din acţiuni. În luna februarie, Adunarea creditorilor combinatului petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a aprobat oferta şi contractul de vânzare de active privind Divizia Materiale de Construcţii Ramplast, către Dynamic Selling Group SRL, preţul tranzacţiei fiind echivalentul în lei a 2,6 milioane euro, la care se adaugă TVA.

Citește și: Dezastru pentru H&M! De peste 40 de ani nu s-a întâmplat asta

De asemenea, consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL au anunţat în luna decembrie 2017 că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant. S-a stabilit atunci că societatea Chimcomplex Borzeşti trebuie să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru active, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.