Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare NEAȘTEPTATĂ a liberalului Marilen Pirtea după scandalul schimbării lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților

marilen_pirtea

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, a decis să ofere din propria sa indemnizație de parlamentar burse scolare pentru elevi care invață bine, dar au o situație financiară precară.

Cele patru burse scolare pentru elevi din mediul rural din județul Timiș sunt acordate prin intermediul Fundației Universitatea de Vest Timișoara. În criteriile de selecție a elevilor s-a ținut cont de situația socio-economică și de performanțele educaționale ale acestora. Astfel, au fost vizați cei aparținând minorităților naționale, elevii care au parinții plecați în străinătate și ale căror condiții de viață sunt precare, cei cu venituri familiale limitate, orfanii, cât și olimpicii din mediul rural. Cuantumul burselor este de 300 lei/lună, durata de acordare fiind de 10 luni, începând cu decembrie 2018.

Pentru a beneficia de bursă, aceștia trebuie să nu fie exmatriculați, să nu renunțe la frecventarea cursurilor, să nu înregistreze 10 absențe nemotivate într-un semestru și să nu aibă corigențe. De asemenea, elevii trebuie sa aibă media 10 la purtare și să obțină o medie semestrială și anuală mai mare de 8.

Este al doilea an consecutiv în care Marilen Pirtea asigură, prin intermediul Fundatiei, astfel de burse.

"Acesti copii au demonstrat deja că vor sa învețe. Ar fi păcat ca situația financiară precară să fie o piedică în evoluția lor. Bursa le este de folos, întrucat, dupa cum bine se știe, școala în România este gratuită doar declarativ. Costurile ascunse ale educației se pot dovedi prea mari pentru multe familii”, afirmă deputatul liberal.

Citește și: Klaus Iohannis a DECLANȘAT o revoltă fără precedent - Președintele e AMENINȚAT de transportatori

Sumele necesare plății burselor provin din indemnizația de deputat a lui Marilen Pirtgea, Fundatia UVT fiind cea care a facut demersurile de identificare și selecție a beneficiarilor.

“Știu că a sprijini patru elevi este doar o picatură în ocean, în contextul în care milioane de români trăiesc în sărăcie, dar, dacă fiecare dintre noi facem câte ceva în micul nostru colț de Românie, efectele pozitive vor fi cu sigurantă vizibile", a declarat deputatul Marilen Pirtea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.