Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare strategică - Investitorii italieni ar putea face o ofertă pentru Borsa Italiana

guardian.ng
bursa Londra - London Stock Exchange

Un grup de investitori italieni ar putea face o ofertă pentru Borsa Italiana, deţinută de Bursa de la Londra (LSE), pe fondul intensificării presiunilor Guvernului de la Roma pentru a păstra un activ considerat strategic "în mâinile Italiei", a anunţat publicaţia Corriere della Sera, transmit Bloomberg şi Reuters potrivit Agerpres.

Printre potenţialii investitori se află banca de stat Cassa Depositi e Prestiti, companii de asigurări, fondurile F2i SGR SpA şi Fondo Strategico Italiano, susţine publicaţia italiană, fără a preciza sursa informaţiei.

"Este important ca ţara noastră să decidă soarta operatorului Bursei de la Milano, să fie evitată fărâmiţarea activului şi să obţinem din nou controlul asupra sa", a declarat pentru Corriere della Sera Raffaele Volpi, preşedintele Copasir - comitetul parlamentar italian care supervizează serviciile de informaţii.

O altă publicaţie italiană a anunţat că LSE va fi consiliată de Goldman Sachs Group şi Morgan Stanley în tranzacţia privind vânzarea Borsa Italiana, evaluată la patru miliarde de euro (4,7 miliarde de dolari). Ziarul nu a precizat sursa informaţiei.

Bursa de la Londra a anunţat că ar putea vinde, parţial sau integral, operatorul Bursei de la Milano, în scopul de a reuşi să obţină aprobarea în Europa pentru planificata achiziţionare a companiei de analiză a datelor Refinitiv, o tranzacţie de 27 miliarde de dolari, menită să extindă activităţile de tranzacţionare ale LSE.

Am demarat "discuţii exploratorii", care ar putea avea ca rezultat vânzarea MTS (platformă de tranzacţionare a obligaţiunilor de stat, controlată de operatorul Bursei de la Milano) sau a întregii subsidiare italiene, se arată într-un comunicat al LSE.

Prin preluarea Refinitiv, LSE vrea să concureze cu Bloomberg.

Comisia Europeană analizează în prezent tranzacţia dintre Refinitiv şi LSE, iar în iunie şi-a exprimat temerile că entitatea combinată ar avea o cotă de piaţă mare pe segmentul tranzacţionării bondurilor guvernelor europene, deoarece MTS şi platforma Tradeweb a Refinitiv sunt deja lideri de piaţă.

Analiştii se aşteaptă ca rivalele Euronext şi Deutsche Boerse să fie interesate de operaţiunile italiene ale LSE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.