Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare strategică la GRECO, imediat după publicarea rapoartelor pe România: Uniunea Europeană se alătură grupului

coe.int
greco

Comitetul de Miniştri care reprezintă cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE) a decis miercuri să accepte o solicitare a Uniunii Europene de a deveni observator în cadrul GRECO (Grupul Statelor Împotriva Corupţiei), informează un comunicat al CoE citat de Agerpres.

Secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, a salutat decizia. "Este încă un bun exemplu de bună cooperare între Uniunea Europeană şi Consiliul Europei. Lucrând împreună pentru a proteja statul de drept şi a preveni corupţia, acţiunile noastre vor fi mai eficiente şi vor avea un mai mare impact", a spus Jagland, citat în comunicat. 

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat că participarea Uniunii Europene la activitatea GRECO ca observator aduce mai aproape UE şi CoE şi "întăreşte eforturile noastre comune de a consolida statul de drept şi lupta împotriva corupţiei" în Europa. "Este un lucru foarte potrivit că acest lucru se întâmplă în anul în care GRECO celebrează a 20-a sa aniversare", a adăugat el. 

GRECO este organismul anticorupţie al CoE. Scopul său este să amelioreze capacitatea membrilor săi de a combate corupţia, monitorizând respectarea de către aceştia a standardelor sale anticorupţie. GRECO ajută statele să identifice deficienţe în politicile naţionale anti-corupţie, declanşând reformele practice necesare din punct de vedere legislativ şi instituţional. GRECO este format din cele 47 de state membre CoE, Belarus şi SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.