Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare tractică a președintelui SUA - A suspendat sancţiunile impuse unor demnitari chinezi

Tha New York Times
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat că a suspendat sancţiunile contra demnitarilor chinezi în legătură cu presupusa reprimare a musulmanilor uiguri din Xinjiang, pentru a apăra negocierile comerciale cu Beijingul, transmite AFP, care citează un interviu publicat duminică de site-ul de informaţii Axios, potrivit Agerpres.

Autorităţile chineze au angajat în Xinjiang (nord-vestul Chinei) o politică de securitate maximală ca răspuns la violenţele interetnice care au marcat această regiune în ultimii ani, adesea imputate separatiştilor uiguri de către autorităţile de la Beijing.

Mai multe organizaţii pentru apărarea drepturilor omului acuză China că a internat în Xinjiang cel puţin 1 milion de musulmani în 'tabere de reeducare' pentru a-i asimila forţat.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Beijingul dezminte însă aceste statistici şi vorbeşte despre ''centre de formare profesională'' destinate să sprijine ocuparea locurilor de muncă şi să combată extremismul religios.

Întrebat de site-ul Axios în legătură cu motivul pentru care a evitat să impună sancţiuni directe ale Trezoreriei americane contra responsabililor chinezi legaţi de Xinjiang, Donald Trump a declarat: ''Ei bine, eram în mijlocul unui acord comercial major''.

''Şi am făcut mult, potenţiale achiziţii de 250 de miliarde de dolari'', a adăugat liderul american.

Donald Trump a promulgat miercurea trecută o lege dorită de Congresul american pentru a sancţiona demnitarii chinezi acuzaţi de internare în masă a musulmanilor uiguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.