Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea 5 Stele se pronunţă joi în legătură cu sprijinul acordat lui Mario Draghi pentru a deveni premier al Italiei

www.breitbart.com
M5S

Mişcarea 5 Stele (M5S), căreia îi aparţin o treime dintre parlamentarii italieni, se va consulta joi cu membrii săi pentru a decide dacă îl va sprijini pe Mario Draghi în formarea guvernului, notează AFP preluat de agerpres.

Citește și: După ce PNL s-a prăbușit în sondaje, Rareș Bogdan dezvăluie că electoratul liberal s-a mutat în zona AUR

Foto: (c) Ufficio Stampa Camera dei Deputati/Handout via REUTERS

M5S, anti-sistem până la instalarea la putere, prevăzuse iniţial un vot online, de miercuri 12:00 GMT până joi 12:00 GMT, pentru a permite militanţilor săi să decidă dacă mişcarea trebuie să susţină guvernul pe care fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene încearcă să-l formeze.

Miercuri dimineaţă, un mesaj postat pe blogul partidului a anunţat că "votul preconizat asupra guvernului se suspendă temporar", dar în cursul serii a indicat că votul va avea loc online joi, de la orele 09.00 GMT la 17.00 GMT.

Amânarea a venit după ce Mario Draghi a acceptat să ia în considerare unele dintre cererile M5S, a indicat partidul pe blogul său, printre care se află crearea unui "super-minister pentru tranziţia ecologică".

Dacă membrii formaţiunii M5S votează în favoarea participării la coaliţia pro-Draghi, acesta din urmă ar putea beneficia de sprijin aproape unanim în parlament.

Italia, lovită de pandemia de COVID-19 care a făcut peste 92.000 de morţi şi care a aruncat economia ţării în cea mai gravă recesiune de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, are nevoie urgent de formarea unui guvern.

Până în prezent, Mario Draghi a primit sprijin aproape din partea tuturor partidelor, cu excepţia Fraţilor Italiei (FDI, de extremă-dreapta).

Dacă va obţine sprijinul necesar, ar putea să anunţe vineri componenţa cabinetului său şi să ceară un vot de încredere în parlament luni sau marţi.

Pentru el, timpul presează, pentru că anumite măsuri importante şi impopulare în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, precum interdicţia de deplasare între regiuni sau restricţiile de circulaţie, expiră luni, iar un nou decret guvernamental este esenţial pentru a le prelungi.

Teoretic, având în vedere impactul său, acest decret nu poate fi emis de guvernul demisionar al lui Giuseppe Conte, care se ocupă doar de problemele curente şi nu mai are legitimitatea necesară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.