Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea de boicot antiisraeliană BDS, considerată antisemită de Bundestag - Liga Arabă protestează

liga araba

Liga Arabă a calificat duminică drept ''regretabilă'' adoptarea de către parlamentul german a unei moţiuni care condamnă mişcarea de boicot antiisraeliană BDS, considerată antisemită, relatează AFP potrivit Agerpres.

BDS (Boycott, Divestment, Sanctions), înfiinţată în 2005, este o campanie mondială de boicot economic, cultural sau ştiinţific împotriva Israelului şi care are drept scop obţinerea încetării ocupaţiei şi a colonizării teritoriilor palestiniene.

Într-un comunicat, secretarul general adjunct pe probleme palestiniene, Said Abou Ali, a apreciat că iniţiativa Bundestag-ului (camera inferioară a parlamentului federal german) împotriva BDS este ''regretabilă'', ''injustă'' şi ''părtinitoare în favoarea Israelului''.

El a făcut apel la parlamentul german ''să revină asupra acestei erori şi să susţină dreptul poporului palestinian de a se debarasa de ocupaţie'' (israeliană).

Vineri, Bundestag-ul a adoptat, cu o largă majoritate, un text potrivit căruia ''modul de argumentare şi metodele mişcării BDS sunt antisemite''. ''Apelurile la boicotare a artiştilor israelieni, precum şi autocolantele de pe produsele israeliene, care să descurajeze cumpărarea lor, amintesc de asemenea de perioada cea mai teribilă din istoria germană'', se afirmă în moţiune.

Votul din Bundestag a survenit în ajunul concursului Eurovision de la Tel Aviv, împotriva căruia BDS a făcut apel la boicot

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.