Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea lui Klaus Iohannis: Ce face şeful statului în plină criză politică

captura youtube
Klaus Iohannis

Mişcare de ultimă oră a lui Klaus Iohannis în plină criză politică. Şeful statului a decis să plece din ţară înainte de citirea moţiunii de cenzură în Parlament.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 19-21 iunie a.c., o vizită în Republica Federală Germania. Vizita în Germania va avea loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de lastabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: SCANDAL în platoul Antena 3 între doi PSD-işti: 'Luaţi-vă de mână cu Grindeanu'

Cu prilejul vizitei, Preşedintele României va avea întrevederi, în data de 19 iunie, cu Președintele Frank-Walter Steinmeier şi cu Cancelarul Angela Merkel. Agenda întrevederilor va fi axată pe aprofundarea relației bilaterale cu caracter strategic dintre România şi Germania, cât și pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană,respectiv internațională. Întrevederea cu Cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declarații comune de presă.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, scos 'ţap ispăşitor' pentru criza din PSD: 'O situaţie penibilă şi comică'

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va participa, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, în data de 20 iunie. Cu această ocazie, Președintele României va susține principala alocuțiune din cadrul ceremoniei.

Președintele Klaus Iohannis va mai participa, în cadrul vizitei, la sediul Ambasadei României la Berlin, la două momente simbolice. Primul eveniment este dedicat aniversărilor din cadrul relației bilaterale din acest an, marcate printr-o expoziție fotografică și documentară cu titlul „50-25-10: România – Germania – Uniunea Europeană. Trei repere într-o istorie comună”, care va fi inaugurată de Preşedintele României. În cadrul celui de-al doilea moment va avea loc înmânareaOrdinului„Sfântul Gheorghe”,decernat la data de 3 februarie 2017 de către Balul Operei „Semper” din Dresda, eveniment la care Preşedintele Klaus Iohannis nu a participat", se anunţă într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.