Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcări administrativ diplomatice - Ministrul de externe cere un inventar al temelor de interes pentru companiile americane

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit joi, la sediul MAE, pe Eric Stewart, preşedintele executiv al Consiliului de afaceri Româno-American (American Romanian Business Council), context în care a solicitat interlocutorului elaborarea unui inventar al temelor de interes pentru companiile americane, de natură să ofere mai multă concreteţe discuţiilor cu misiunea AMRO din acest an, anunţă Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Aurescu şi Eric Stewart au evaluat, cu acest prilej, stadiul şi perspectivele cooperării româno-americane, fiind subliniat interesul puternic al Guvernului român şi al mediului de afaceri american pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

"Aceste aspecte urmează să fie dezvoltate inclusiv cu ocazia misiunii pe care AMRO intenţionează să o organizeze în România în a doua parte a anului 2020, la care şi-au arătat interesul să participe reprezentanţi ai numeroase companii americane, atât cele deja prezente în România, cât şi companii care doresc să exploreze oportunităţile de investiţii şi afaceri oferite de ţara noastră", se arată în comunicat.

În context, ministrul român al Afacerilor Externe a solicitat interlocutorului elaborarea unui "inventar al temelor de interes" pentru companiile americane membre ale AMRO, de natură să ofere mai multă concreteţe discuţiilor cu misiunea AMRO din acest an.

Citeşte şi: AUDIERI MARATON la DIICOT în cazul clubului din Caracal folosit drept paravan pentru fapte de trafic de minori

Sursa citată menţionează că atât ministrul de Externe, cât şi reprezentantul AMRO au evidenţiat profunzimea cooperării dezvoltate în ultimii ani, concretizate atât în sprijinul AMRO pentru conştientizarea în SUA a importanţei României ca partener strategic, cât şi în sectoare strategice ale economiei, precum industria de apărare şi domeniul energiei.

Aurescu şi Stewart au subliniat, totodată, importanţa amplificării relaţiilor de colaborare între companii din SUA şi din România, pornind de la exemplele de succes existente.

"Pe agenda discuţiilor a mai figurat şi tema candidaturii României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv susţinut activ de către AMRO şi relevant pentru investitorii străini şi partenerii externi ai companiilor din România. A fost discutată continuarea campaniei de sprijin a AMRO pentru acest obiectiv. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat importanţa înregistrării de progrese în ceea ce priveşte includerea României în Programul Visa Waiver, un alt obiectiv susţinut activ de către AMRO", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.