Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcări de TRUPE - Marea Britanie repatriază o parte din soldaţii din Irak

armata militari trupe speciale

Marea Britanie a anunţat joi că va repatria o parte din trupele sale din Irak, unde participă la misiuni de instruire, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Din cauza epidemiei de COVID-19, nevoile de pregătire ale forţelor de securitate irakiene au fost reduse", iar misiunile de instruire ale coaliţiei internaţionale şi ale NATO "au fost prin urmare suspendate", a explicat Ministerul Apărării de la Londra într-un comunicat.

Ministerul a decis astfel "să redesfăşoare o parte din trupele sale în Marea Britanie", precizând că misiunile de formare la care Londra participă din 2014 au fost oprite pentru 60 de zile.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Marea Britanie îşi va menţine totuşi pe teren personalul militar esenţial "pentru a asigura că guvernul irakian, coaliţia internaţională şi interesele naţionale britanice primesc sprijin corespunzător", potrivit aceleiaşi surse.

Trupele repatriate vor rămâne disponibile "pentru o serie de potenţiale desfăşurări în întreaga lume, având în acelaşi timp ocazia de a-i sprijini pe cei dragi în faţa provocării reprezentate de coronavirus", a mai precizat ministerul.

Ministerul Apărării a anunţat marţi că va plasa 20.000 de militari în alertă pentru a venit în sprijinul serviciilor publice în cadrul luptei împotriva coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.