Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de trupe în presă - Mai mult nume importante părăsesc Antena 3 (surse)

nonguvernamental.org
news stiri presa jurnalism jurnalisti

Începutul anului 2022 vine cu numeroase mutări în peisajul media din România, în special la nivelul televiziunilor. Dacă în domeniul divertismentului cea mai importantă mutare a fost cea a lui Dan Negru, de la Antena 1 la Kanal D, la televiziunile de știri mișcările sunt mai numeroase.

Potrivit unor surse din piață, Antena 3 pierde în această perioadă cei mai mulți jurnaliști, iar viitoarea stație locală Euronews profită din plin de această situație.

Antena 3 pierde în această perioadă doi dintre reporterii cu experiență pe zona politică. Este vorba despre Xenia Croitoru și Rafaelo Varga (ex-RTV). Croitoriu ar urma să se alăture Euronews, potrivit unor surse, în vreme ce Rafaelo Varga va fi noul șef al știrilor la televiziunea Metropola TV, canalul de deţinut de primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele.

Tot de la Antena 3 pleacă alți doi reporteri de „social”: Georgiana Murgilă și Alex Munteanu. Murgilă realiza până recent și emisiunea „Show blitz”, care a fost scoasă din emisie chiar în timpul ultimei ediții.

Pe lângă cei cinci jurnaliști de la Antena 3, în ultimele săptămâni au existat și alte mutări: Adelin Petrişor şi Daniel Coman au plecat de la TVR la Euronews. Tot la Euronews au plecat, de la Pro TV, Vitalie Cojocari și Ștefana Todică.

Un alt nume cunoscut care a părăsit TVR în această perioadă este Claudiu Lucaci, fost purtător de cuvânt al Guvernului Năstase. Acesta a plecat la ANRE.

Potrivit paginademedia.ro, în luna ianuarie anul trecut, Euronews a anunţat că va lansa şi o staţie de ştiri în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV. Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. Redactorul-şef al Euronews România va fi Andra Miron, jurnalistă cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.