Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de ultimă oră pe frontul din Orientul Mijlociu - Șeful Statului Major al IDF: Înconjurăm orașul Gaza

Foto: timesofisrael.com
Herzi Halevi sef stat major idf israel

Mișcări de ultimă oră pe frontul din orientul Mijlociu - Șeful Statului Major al IDF: Înconjurăm orașul Gaza

Șeful Statului Major al IDF, generalul Herzi Halevi, spune că trupele operează în interiorul orașului Gaza și îl înconjoară din mai multe direcții.

„Am avansat o altă etapă semnificativă în război. Forțele sunt în inima nordului Gazei, operează în orașul Gaza, îl înconjoară și adâncesc ofensiva terestră”, spune Halevi într-o declarație de la o bază a forțelor aeriene.

content-image

„Forțele luptă într-o zonă urbană densă și complexă, care necesită luptă profesionistă și curaj”, spune el.

El spune că trupele sunt angajate în lupte la intervale scurte. „Forțele terestre sunt însoțite de informații precise, cu foc din aer și din mare. Acest parteneriat face lupta mult mai eficientă”, continuă Halevi.

„Războinicii noștri, care luptă în apropiere împotriva unui inamic crud, au un avantaj uriaș: camaraderia și spiritul de luptă le curg prin vene”, spune el. „Spiritul societății israeliene și justiția cauzei noastre ne însoțesc în orice moment”, a completat el.

content-image

Halevi spune că acest război are „un preț dureros și dificil”, cu 18 soldați uciși în operațiunea la sol până acum. „Am pierdut cei mai buni dintre fiii noștri în război, le îmbrățișăm familiile… vom continua să câștigăm.”

El spune că IDF are „obligația” de a întoarce acasă toți ostaticii ținuți de Hamas și de alte grupuri teroriste din Fâșia Gaza.

content-image

El spune că Forțele Aeriene Israelului sunt active în Gaza „cu o forță considerabilă”. Dar el subliniază că „mai puțin de jumătate” din puterea IAF este utilizată în Gaza. Cea mai mare parte a forței sale este pregătită, cu bombele încărcate, „în cazul în care va apărea nevoia de a ataca pe alte fronturi”.

El spune că armata luptă „în numele sfințeniei vieții, împotriva unui dușman care și-a gravat moartea pe steagul său. Luptăm pentru dreptul nostru de a trăi în siguranță și de a prospera în patria noastră.”

„Nu avem altă țară în fața răului absolut. Acționăm cu calm, inteligență și determinare”, spune el.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.