Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări misterioase la vârful Ucrainei: La o zi după ce l-a demis de la conducerea Kievului, Zelenski l-a numit la propriul cabinet

Oleksei Kuleba

Oleksei Kuleba, fostul șef al Administrației militare regionale din Kiev, a fost numit șef adjunct al biroului președintelui, transmite RBC-Ucraina, citând decretul prezidențial.

"Numirea lui Oleksei Volodimirovici Kuleba în funcția de șef adjunct al Biroului președintelui Ucrainei", se arată în document.

Ce se știe despre Oleksei Kuleba

S-a născut în 1983 la Kiev, a absolvit Universitatea Națională de Economie din Kiev cu o diplomă în economie internațională și are un master în economie internațională. Până în noiembrie 2008, a studiat la cursul postuniversitar al Academiei Naționale de Administrație Publică.

Din ianuarie până în iunie 2005, a lucrat ca manager al KP "Kyiv-media" al Consiliului Regional Kiev și a fost asistent al unui deputat al poporului. Din decembrie 2010 până în decembrie 2011, a predat la Academia Interregională de Management al Personalului. S-a ocupat de afaceri, iar din mai 2014 până în octombrie 2015 a fost asistent al unui deputat al Consiliului Municipal din Kiev.

Din octombrie 2016 până în august 2017, Oleksei Kuleba a fost consilier al directorului general al Kyiv Pleso CP. În noiembrie 2019, Vitali Klichka a devenit director al departamentului de lucrări publice al KMDA, iar din 2021, a fost vicepreședinte al KMDA.

A condus regiunea Kiev în februarie 2022, dar la mijlocul lunii martie a fost numit în această funcție generalul Oleksandr Pavlyuk. În mai 2022, Kuleba a devenit din nou șef al Departamentului de Afaceri Interne din Kiev.

Reamintim că, la 24 ianuarie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a fost de acord cu demiterea șefilor a cinci administrații militare regionale , inclusiv a lui Oleksei Kuleba.

Numirea în funcție a avut loc, cel mai probabil, în locul lui Kiril Timoșenko, care a demisionat anterior. Potrivit surselor RBC-Ucraina, decizia privind personalul a fost luată după scandalul privind închirierea unei case de țară și a unei mașini de lux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.