Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări tectonice în Bănie: Excluderi de răsunet în PNL Craiova

PNL
PNL sigla

Nu este liniște între liberalii din Bănie chiar în anul electoral! Biroul Politic Local al Partidului Național Liberal (PNL) Craiova a luat decizii importante în cadrul ședinței din data de 10 februarie 2024, vizând reconfigurarea structurii de conducere și a listei de consilieri locali.

În urma votului exprimat de membrii Biroului Politic Local, s-a hotărât propunerea de excludere din partid a trei consilieri locali: Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi. Această măsură a fost luată în contextul evaluărilor interne și al performanțelor individuale ale fiecărui consilier în parte.

Marian Vasile, unul dintre consilierii vizați, și-a exprimat anterior intenția de a candida pentru Primăria Craiovei, având aspirații pentru funcții de conducere superioare. Cu toate acestea, candidatura sa nu a fost susținută după analiza rezultatelor sondajelor de opinie comandate de partid, care indicau un nivel de susținere de sub 5%.

Romeo Voicinovschi, un alt membru al partidului menționat în context, a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de decizia de excludere prin intermediul unei postări pe rețelele sociale, subliniind lipsa unui dialog prealabil și a unor acuzații concrete privind activitatea sa.

"Aflu cu surprindere că am fost exclus din PNL Craiova, astăzi. Fără vreo discuție, fără să mi se reproșeze vreodată ceva ca și activitate, fără să fi votat vreodată altfel decât a decis partidul în vreo ședință de Consiliu Local. Nu pot să mă gândesc decât că se urmărește să se facă loc pe viitoarea listă de consilieri locali. Pentru că așa se întâmplă, din păcate, în PNL Craiova: ești stors cât se poate și apoi aruncat, dacă nu ai prezența de spirit să pleci înainte. Îi scutesc pe foștii colegi de rușinea pierderii unui nou proces pentru excludere nestatutară și mă voi gândi la ce am de făcut pe viitor. Fiindcă minciuna că aș fi plecat la alt partid nici măcar nu mi s-a dat posibilitatea să o combat în ședința în care am fost exclus în lipsă. Continuați tot așa, dragi lideri ai PNL! În curând veți rămâne singuri...", a scris Romeo Voicinovschi.

Această serie de evenimente survine într-un moment în care PNL Craiova se confruntă cu provocări interne și o dinamică politică fluctuantă. La ultimele alegeri locale, partidul a obținut 9 mandate de consilieri locali, dar a fost martorul plecării sau excluderii a șase dintre aceștia, reflectând tensiuni interne și diferende privind strategia și conducerea.

Printre cei care i-a exclus azi pe cei trei consilieri s-a aflat și deputatul Nicolae Giugea, nimeni altul decât cel care plecase din partid cu Ludovic Orban în urmă cu doi ani, reproșând partidului că este "exact ca o balenă eșuată care se sinucide din senin", dar apoi a reevaluat filiala PNL Craiova și a revenit la conducerea ei.

Printre cei care au fost excluși din PNL se află și actualul prefect, Dan Diaconu, dar și actualul viceprimar al Craiovei, Răzvan Diaconu.

Aceste mișcări strategice vin în urma unor perioade de controverse și schimbări în conducerea filialei, inclusiv înlocuirea fostului președinte PNL Craiova, Mario Oprea, cu Marian Vasile, cel exclus azi, într-un context marcat de acuzații de gestionare defectuoasă și lipsă de transparență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.