Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcările lui Iohannis schimbă jocurile în CSAT

csat iohannis

Klaus Iohannis l-a eliberat vineri pe George Scutaru din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate națională. În locul acestuia a fost numit generalul Ion Oprişor.

Mişcările lui Iohannis în privinţa propriilor consilier vor avea ecou şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, organism deosebit de important, mai ales în această perioadă în care există un conflict militar în apropiere de România. Potrivit legii, George Scutaru era membru de drept în CSAT. Noul consilier era şi el în Consiliu, în poziţia de secretar. Astfel, funcţia de secretar al CSAT devine vacantă. Şi mai interesante ar deveni lucrurile dacă Scutaru ar ajunge director SIE, aşa cum se speculează în zona politică, pentru că din această postură ar reveni ca membru în CSAT.

Generalul Ion Oprișor s-a născut pe 10 martie 1955, în comuna Deagurile, județul Argeș. În data de 27 septembrie 2003, este numit ca expert în cadrul Departamentului Securității Naționale al Administrației Prezidențiale. El a fost adjunctul lui Viorel Bârloiu, secretarul general al CSAT în mandatul lui Ion Iliescu. La 1 noiembrie 2004 a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea). În anul 2005 a absolvit Colegiul Național de Apărare. A fost numit la data de 1 mai 2005 în funcția de consilier în cadrul secretariatului Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT). După demisia din 6 ianuarie 2006 a generalului Viorel Bârloiu din funcția de consilier de stat și secretar al CSAT, atribuțiile acestuia au fost preluate, în mod neoficial, de către generalul Ion Oprișor. Abia după zece luni de la demisia lui Viorel Bârloiu, la data de 20 noiembrie 2006, președintele Traian Băsescu l-a numit oficial pe generalul Ion Oprișor în funcția de secretar al CSAT cu rangul de consilier de stat. La 23 decembrie 2006, Ion Oprișor a fost înaintat la gradul de general-maior (cu două stele) La data de 1 aprilie 2008 a fost avansat la gradul de general locotenent și trecut în rezervă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.