Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mischa Zverev, primul jucător sancţionat pentru lipsă de combativitate, după ce a abandonat la Australian Open

www.libertatea.ro
Australian Open tenis

Germanul Mischa Zverev a devenit marţi primul jucător de tenis sancţionat pentru lipsă de combativitate, ca urmare a abandonului său în primul tur al Openului Australiei, urmând să achite o amendă usturătoare, în virtutea noii reguli destinată limitării abandonurilor dubioase, informează AFP.

Cap de serie numărul 32, Zverev a părăsit terenul de la Melbourne, după ce sud-coreeanul Hyeon Chung, viitoarea revelaţie a turneului, reuşise să câştige primul set, cu 6-1, anunță Agerpres.

Citește și: Veste URIAȘĂ pentru Simona Halep: O rivală a româncei la primul loc mondial a fost eliminată de la Australian Open

Jucătorul german ar fi trebuit să primească 47.000 de dolari americani pentru participarea sa la primul tur, însă a fost obligat acum să returneze 45.000 de dolari (peste 36.000 de euro).

Potrivit noii reguli, care nu se aplică decât la turneele de Mare Şlem, "orice jucător înscris în primul tur pe tabloul principal, la simplu, care abandonează sau joacă sub standardele profesionale, poate face de acum înainte obiectul unei amenzi care se poate ridica până la valoarea primei din primul tur".

Abandonurile premature, având ca motiv accidentările, au generat dubii, în special la ultima ediţie de la Wimbledon, unde opt jucători au abandonat pe iarba londoneză, inclusiv adversarii lui Roger Federer şi Novak Djokovic din turul al doilea, pe terenul central.

Această cascadă de abandonuri a provocat aplicarea acestei noi reguli, doar pentru turneele de Grand Slam, de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), fiind inaugurată la actuala ediţie a Openului Australiei.

Jucătorii pot primi, însă, 50% din prima care le revine pentru primul tur, dacă vor declara forfait în avans, ceea ce va permite unui "lucky loser" să intre pe tabloul final şi să primească cealaltă jumătate de primă pentru turul 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.