Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiune extrem de dificilă pentru chirurgii de la Spitalul Judeţean din Arad: reconstrucție de jugulară și carotidă la un pacient de 50 de ani

medic chirurg bisturiu operatie

Medicii de la Spitalul Judeţean din Arad au reconstruit vena jugulară şi artera carotidă ale unui pacient de 50 de ani care a ajuns la urgenţe cu tăieturi în zona gâtului şi cu o hemoragie masivă.

”Medicii de gardă din cadrul secţiilor clinice Chirurgie Generală I şi Anestezie şi Terapie Intensivă I au avut o misiune contra-cronometru şi extrem de dificilă, pentru a salva viaţa unui pacient de 50 de ani ajuns la spital cu plăgi tăiate în zona gâtului şi cu hemoragie externă masivă. Medicii au trebuit să îi reconstruiască două dintre cele mai importante vase de sânge - vena jugulară şi artera carotidă dreaptă. Pacientul a ajuns în stare gravă în Unitatea de Primire Urgenţă unde medicul de serviciu, din camera de resuscitare, dr. Ana Peri, i-a acordat primul ajutor, oprindu-i temporar hemoragia, prin compresiune, în timp ce a fost transportat în sala de operaţii”, a transmis, joi, Spitalul Judeţean Arad, potrivit news.ro.

Intervenţia a durat patru ore şi a fost făcută de trei medici chirurgi.

”Preţ de aproape patru ore, medicii chirurgi: dr. Mircea Alexa – medic specialist chirurgie vasculară, împreună cu dr. Mihai Roşu, medic specialist chirurgie generală şi dr. Cristian Sabău, medic specialist anestezie şi terapie intensivă, au intervenit prompt pentru a opri sângerarea şi pentru a reconstrui artera carotidă comună dreaptă, respectiv vena jugulară internă dreaptă. Cele două vase de sânge, aflate la mică distanţă una de cealaltă, au un debit foarte mare de sânge: tot sângele care curge din cap şi gât circulă prin vena jugulară interioară în timp ce carotidele, împreună cu arterele vertebrale alimentează, cu oxigen, creierul – care a suferit, cât timp aportul de sânge a fost oprit”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Pacientul este acum monitorizat în Secţia Clinică ATI I, necesitând îngrijiri de terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.