Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiune FRONTEX: 117 persoane, salvate de polițiștii de frontieră români

politia de frontiera
frontex, RO

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "POSEIDON 2017" în apele Mării Egee, au salvat 117 persoane, dintre care 56 de copii şi 23 femei, care se aflau pe două ambarcaţiuni ce riscau să se scufunde, informează IGPF, citează agerpres.ro

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută, echipajul navei MAI 1104 a identificat, pe timpul misiunilor specifice de patrulare, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni, cu motor, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei. 

După evaluarea situaţiei, poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunile de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 70 de persoane, 34 copii, 14 femei şi 22 bărbaţi, care provin din Afganistan, Iran şi Pakistan. 

Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistenţă medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.). 

Luni, echipajul navei MAI 1104 a identificat o altă ambarcaţiune gonflabilă, pe care se aflau 47 de persoane (22 copii, nouă femei şi 16 bărbaţi), pe care le-au transportat în siguranţă în portul din Chios, unde au fost preluate de autorităţile elene. 

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual şi în cooperare de echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale UE detaşate de agenţia FRONTEX în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune "POSEIDON 2017", peste 1.000 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.