Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea de monitorizare a OSCE în estul Ucrainei ar trebui consolidată, susţine ministrul german de externe

Belarus Feed
OSCE

Misiunea de monitorizare a OSCE în estul Ucrainei ar trebui consolidată, în contextul în care este crucial să se ştie ce se întâmplă în Donbas pe fondul unei acumulări de trupe ruseşti la graniţele acestei ţări, a declarat vineri ministrul german de externe, Annalena Baerbock, potrivit Reuters.

"Misiunea OSCE este crucială acum. Ne bazăm acum pe informaţiile lor când auzim despre grădiniţe bombardate, când auzim despre o explozie", a spus Baerbock la Conferinţa de Securitate de la Munchen, vorbind în engleză, potrivit Agerpres.

"Sunt singurii - şi vreau să spun că Rusia a fost de acord cu această misiune - care ne oferă informaţii. De aceea cred că este aşa de important să-i sprijinim, să preţuim munca lor şi sperăm să întărim din nou misiunea OSCE în zilele şi săptămânile următoare", a adăugat ea.

Comentând criticile că Germania nu exportă arme către Ucraina, ea a spus că parţial acest lucru este pentru a păstra statutul Berlinului de mediator onest în discuţiile în formatul Normandia în vederea găsirii unei soluţii diplomatice a conflictului.

Printre altele, ea a considerat că scenariul cel mai probabil pentru un atac rusesc asupra Ucrainei nu este o invazie deplină, ci mai degrabă o operaţiune de tip "false flag" sau o lovitură de stat. O operaţiune 'false flag' presupune organizarea unor acţiuni în aşa fel încât să pară că ele au fost efectuate de adversar.

"Scenariul unei invazii complete ar putea fi posibil, dar eu nu sunt sigură că acesta este cu adevărat scenariul cel mai probabil", a declarat Annalena Baerbock.

"M-aş teme mai mult că scenariul cel mai probabil este (o operaţiune) 'false flag' sau o lovitură de stat sau alte lucruri de acest fel (...) Dacă ar cădea toată electricitatea aici, la acest hotel, am înnebuni cu toţii", a adăugat ea, făcând aparent aluzie la un atac cibernetic sau asupra infrastructurii critice a Ucrainei, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.