Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea de salvare a 10 oameni dintr-o mină inundată din Mexic a fost oprită

blacknews.ro
mina de carbune mineri

Misiunea de salvare a 10 oameni dintr-o mină inundată din Mexic a fost oprită după ce nivelul apei din trei puțuri a crescut brusc, potrivit BBC.

Minerii au rămas blocați pe 3 august, când un perete dintr-un tunel s-a prăbușit, iar apa s-a revărsat în cele trei puțuri de evacuare.

Oficialii spun că apa trebuie să scadă până la o adâncime de 1,5 metri pentru ca salvatorii să poată intra în siguranță în puțuri. Dar duminică, nivelul a crescut brusc la peste 20 de metri.

Guvernatorul statului Coahuila, unde se află mina de cărbune, a declarat că, probabil, apa curge în puțuri de la o mină dezafectată din apropiere. Miguel Riquelme a spus că inginerii încearcă să găsească sursa scurgerii pentru a o putea bloca, potrivit Mediafax.ro.

Salvatorii au scos foarte multă apă din puțuri cu ajutorul unor pompe, dar misiunea este îngreunată de o serie de obstacole.

Săptămâna trecută, o dronă subacvatică specială care transporta o cameră a fost coborâtă într-un puț.

Rudele minerilor au sperat că drona le va oferi veștile mult așteptate despre cei dragi, de la care nu au mai primit niciun semn de viață de la accidentul de acum 12 zile. Totuși, drona nu a reușit să ajungă la adâncimea la care se crede că minerii au rămas blocați.

„Există un număr mare de obstacole solide și turbulențe în apă, ceea ce face ca vizibilitatea să fie foarte limitată. Acestea nu sunt condiții în care să putem trimite echipe de căutare și salvare", se arată într-un comunicat al salvatorilor.

Rudele celor 10 mineri prinși în capcană și-au exprimat din nou frustrarea față de ritmul lent al misiunii.

„Vrem ca ei (autoritățile) să ne spună ce se întâmplă: dacă au identificat locurile pe unde intră apa și de ce", a declarat un membru al familiei minerului Sergio Cruz pentru agenția de presă Reuters.

Preoții din zonă au rostit rugăciuni pentru salvarea minerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.