Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul a fost RISIPIT. Hollande va candida pentru un nou mandat la Elysee

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Stéphane Le Foll, un apropiat al preşedintelui François Hollande, s-a declarat convins că acesta va candida pentru un nou mandat, subliniind încă că decizia îi va aparţine actualului şef de stat, scrie cotidianul La Libre Belgique, în ediţia online.

'Eu unul nu am nicio îndoială, (însă) el va fi cel care o va spune', a declarat Le Foll miercuri la posturile BFMTV şi RMC.

'El este cel care va anunţa şi data, şi decizia', a indicat purtătorul de cuvânt, fără a confirma data de 10 decembrie avansată de liderul senatorilor socialişti, Didier Guillaume, un alt apropiat al preşedintelui.

'Nu cred deloc că s-a vorbit despre o dată', a explicat el.

Scandal MONSTRU la Seul. Preşedinţia EXPLICĂ lista de cumpărături: viagra şi placentă umană

Întrebat în legătură cu o eventuală candidatură a lui Manuel Valls, Stéphane Le Foll l-a descris pe acesta drept un prim-ministru 'eficace, angajat şi întotdeauna foarte determinat'. 'Respect faptul că Manuel Valls consideră că are şi capacităţi (...), în acelaşi timp există un preşedinte al republicii şi el este cel care a fost ales în 2012. Şi el este cel care va decide', a declarat Le Foll.

Potrivit unui sondaj publicat în octombrie, Francois Hollande ar putea pierde nominalizarea din partea socialiştilor pentru alegerile de anul viitor, fiind devansat de Arnaud Montebourg, fost ministru al industriei.

Sondajele îl dau de mai multă vreme pe Hollande perdant în faţa oricărui adversar probabil în scrutinul prezidenţial, însă ancheta BVA-Salesforce îl arată învins de Montebourg - cu o linie marcant de stânga - în competiţia internă a Partidului Socialist, care va avea loc în ianuarie.

Donald Tusk: 'Securitatea şi prosperitatea Estoniei se bazează pe NATO şi UE'

François Hollande, în vârstă de 62 de ani, se află la cea mai scăzută cotă de popularitate atinsă de un preşedinte francez. El nu şi-a declarat deocamdată în mod oficial candidatura, un anunţ fiind aşteptat în luna decembrie.

Viitorul preşedinte francez va fi ales probabil într-un al doilea tur de scrutin, în care se prevede că vor accede candidatul de centru-dreapta (cel mai probabil, fostul premier François Fillon) şi preşedinta Frontului Naţional (extrema dreaptă), Marine Le Pen.

În mai 2012, François Hollande l-a învins pe preşedintele de atunci, Nicolas Sarkozy, o victorie care l-a trimis pentru cinci ani la Elysee, trasmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.