Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul avionului An-12 prăbușit în Grecia - Substanța necunoscută de la bord a alertat autoritatea nuclear-chimică-bacteriologică

Telegram
avion prabusit grecia

Cele 8 persoane aflate la bordul avionului prăbușit sâmbătă seară la Kavala, care și-au pierdut viața, erau de origine ucraineană. Consulul general al Ucrainei la Salonic, Vadym Sabluk, a mers la locul accidentului, dar nu a dorit să facă declarații, notează iefimerida.gr.

Consulul general al Ucrainei a fost informat de către autoritățile locale cu privire la progresul investigațiilor și s-a informat, la rândul său, cu privire la identitatea celor opt membri ai echipajului aeronavei.

"Thriller" cu substanță necunoscută - Până la ora 14:00, prima constatare privind toxicitatea

Trebuie remarcat faptul că Belgradul a confirmat acum că Antonov-ul transporta 11,5 tone de muniție. Compania Specială pentru contracararea apărării nucleare, biologice, chimice și biologice se deplasează în acest moment la Kavala, la ordinul GEETHA. Prima misiune a echipei de 14 persoane este de a investiga posibila toxicitate din zonă. Se estimează că până la ora 14:00 se va afla primul rezultat.

Drona Departamentului de Pompieri a "văzut" cadavrele

Încă de la primele ore ale dimineții, o dronă specială a Departamentului de Pompieri "scanează" zona accidentului. Potrivit informațiilor difuzate de SKAI, drona Departamentului de Pompieri a înregistrat cadavrele pasagerilor, dintre care unele sunt dezmembrate.

În plus, camera termică nu a arătat niciun semn de viață, potrivit aceleiași surse. De menționat că experții i-au instruit pe locuitorii din zonă să rămână în casele lor cu ferestrele închise și să nu folosească aparatele de aer condiționat. În zonă există case care nu au curent electric și apă .

Stare de asediu

Primarul din Pangai, Philippos Anastasiadis, a anunțat cu puțin timp în urmă că tuturor vehiculelor agricole și pietonilor le-a fost interzis să circule în zonele rurale din comunitățile locale din Antifilippi și Paleochori, pentru a preveni orice probleme cauzate de epava avionului care a fost aruncată pe o rază de mulți metri.

Primarul a subliniat că este necesară această interdicție, deoarece încă nu se cunoaște numărul exact de piese ale aeronavei care sunt împrăștiate în zonele rurale și nici periculozitatea încărcăturii pe care o transporta.

Materia albă

Anterior, generalul locotenent al brigăzii de pompieri Marios Apostolidis, șeful echipei operaționale din Kavala, a declarat că "oameni din cadrul serviciului de pompieri cu echipamente speciale și instrumente de măsurare s-au apropiat de punctul de impact al aeronavei și au văzut de aproape fuselajul și alte părți ale acesteia împrăștiate pe câmp".

Apostolidis a subliniat că, din investigația la fața locului, "s-a constatat instabilitate pe câmp, deoarece există fum și căldură intensă, precum și o substanță albă de origine necunoscută, însă instrumentele de măsurare nu au arătat nimic alarmant. Următoarea etapă este de a pilota o dronă pentru a cerceta întreaga zonă în care s-a prăbușit aeronava. După ce se va stabili că există stabilitate în câmp și că nu există niciun risc pentru siguranța oamenilor care asistă la operațiune, va începe întregul proces."

Potrivit informațiilor de pe iefimerida.gr, autoritățile care operează la fața locului nu au informat încă Comisia Elenă pentru Energie Atomică - ceea ce înseamnă, probabil, că, până în prezent, nu a apărut niciun risc radiologic.

Îngrijorare în legătură cu încărcătura

Christos Metios și-a exprimat îngrijorarea cu privire la pericolul pe care îl prezintă încărcătura transportată de avionul Antonov prăbușit la Antiphilippi, în comuna Pangaios din Kavala.

Guvernatorul regional al Macedoniei de Est și Traciei a declarat că așteaptă expertizele experților pentru a stabili dacă materialul de război transportat de avionul de transport este periculos pentru siguranța publică.

"Există neliniște, așteptăm evaluările pirotehnicienilor și ale altor experți ai Departamentului de Pompieri, pentru a avea o imagine completă. Nu există niciun motiv pentru a evacua localitățile din apropierea zonei în care s-a prăbușit aeronava, având în vedere că nu există surse de foc și nu există fum în direcția zonelor rezidențiale", a declarat Metios.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.