Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul avionului malaezian prăbușit e pe cale de rezolvare

Adjunctul ministrului malaezian al transporturilor a apreciat vineri că soluţionarea misterului dispariţiei uni avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, în martie 2014 (zborul MH370), "se apropie", după descoperirea unui fragment de aripă a avionului pe insula La Réunion, relatează AFP.

'Cred că ne apropiem de soluţionarea misterului MH370. Aceasta ar putea fi o dovadă convingătoare că avionul MH370 s-a prăbuşit în Oceanul Indian', a declarat Abdul Aziz Kaprawi.

Fragmentul dintr-o aripă a avionului a fost găsit miercuri pe o plajă a insulei franceze.

'Cred că ne apropiem de soluţionarea misterului MH370. Aceasta ar putea să fie o dovadă convingătoare că MH370 s-a prăbuşit în Oceanul Indian', a adăugat adjunctul ministrului malaezian al apărării.

Fragmentul de aripă a unui avion descoperit pe Insula Reunion din Oceanul Indian corespunde unei piese a Boeing-ului 777 şi ar putea proveni de la zborul MH370 Malaysia Airlines dispărut în 2014 cu 239 de persoane la bord, potrivit unor surse apropiate anchetei franceze, citate de AFP.

Acest fragment de 2 m lungime găsit miercuri pe o plajă din estul insulei este "de acelaşi tip" ca cele ale aparatelor Boeing 777, a indicat una dintre aceste surse, în timp ce această piesă urmează a fi trimisă la sfârşitul săptămânii în Franţa metropolitană pentru analiză.

Experţii au estimat deja, având în vedere aspectul ei, că ar putea fi vorba despre un flaps, o secţiune a aripii avionului pe care piloţii o acţionează la decolare sau aterizare.

Fragmentul de avion va fi trimis la un laborator de analiză din Toulouse (sud-vestul Franţei), expert în investigaţiile tehnice după accidente de avioane, ce depinde de Ministerul Apărării francez, a declarat o sursă judiciară.

Premierul malaezian Najib Razak a declarat la rândul său joi că resturile avionului descoperite în Insula Reunion aparţin "foarte probabil unui Boeing 777", în timp ce speculaţiile relevă că ar putea fi vorba de zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines.

Boeing-ul 777 Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, a dispărut la o oră după decolare pe 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord. Ample cercetări conduse de Australia în sudul Oceanului Indian nu au dat până acum niciun rezultat în ceea ce priveşte descoperirea acestui avion dispărut, notează agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.