Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul morții milionarului român Dan Petrescu. Concluziile investigației indică o eroare umană

Radu Pop
cancan.ro
Dan Petrescu

Autoritățile italiene nu au găsit dovezi concludente care să indice că accidentul aviatic în care și-a pierdut viața milionarul român Dan Petrescu s-ar fi produs în urma unor probleme tehnice, a transmis luni seară Antena 3 CNN.

Conform sursei citate, concluziile acestui caz, neoficiale, sunt că „avionul s-a prăbușit din cauza unei erori umane”, acest aspect fiind semnalat de procurorii italieni împreună cu Agenția Internațională pentru Siguranța Zborurilor.

„Nu s-a găsit nicio defecțiune tehnică, după toate expertizele”, a mai transmis Antena 3. „S-a făcut expertiza motorului și a manșei și se pare că s-ar fi blocat manșa, însă concluziile spun că deși a existat această problemă tehnică, un pilot cu experiență ar fi gestionat-o astfel încât să redreseze avionul, adică nu era atât de gravă încât să ducă la prăbușire”.

După oficializarea concluziilor vor începe procesele civile pentru averea milionarului.

Cutia neagră nu a înregistrat

Cutia neagră a avionului lui Dan Petrescu nu a înregistrat nimic relevant pentru anchetatorii accidentului în care au murit miliardarul, familia şi prieteni ai săi.

Anchetatorii italieni au anunţat că datele obţinute din cutia neagră a avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu nu sunt relevante. “Din păcate, analiza aprofundată şi extinsă efectuată de ANSV a datelor recuperate a evidenţiat indisponibilitatea datelor de zbor sau a înregistrărilor referitoare la zborul care s-a încheiat odată cu accidentul. Niciun fişier din LDR (n.r. - înregistratorul de zbor) nu se referă, de fapt, la evenimentul survenit”, au anunţat oficialii ANSV, conform Stirileprotv.ro.

Oficalii ANSV au precizat că singurele informaţii găsite în cutia neagră sunt din perioadele în care aeronava s-a aflat în întreţinere în Elveţia.

Soția și copilul, pasageri în avion

În vârstă de 68 de ani la momentul decesului, Dan Petrescu și-a pierdut viața în octombrie 2021, lângă Milano, alături de soția acestuia și de fiul lor. Soţia sa, Dorotea Petrescu Balzat, era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan Petrescu, născut la Munchen, avea 30 de ani.

Avionul era pilotat chiar de milionarul român, proprietarul aparatului de zbor. Aparatul, un Pilatus PC-12 care decolase de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia din Sardinia, sudul Italiei, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, la începutul după-amiezii, la San Donato Milanese, o comună cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei.

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare. „Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit”, potrivit unui martor.

Pilatus PC-12 este un avion comercial monomotor cu turbopropulsor, care poate fi utilizat de asemenea drept cargo sau pentru transportarea a maxim 9 pasageri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.