Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mit distrus despre vaccinuri | Delta încurcă grav planurile. Șeful vaccinurilor de la Oxford: 'Nu este posibilă imunitatea de turmă'

smartradio.ro
oameni masca telefon internet

Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă” cu varianta actuală Delta a coronavirusului, a spus şeful Grupului de Vaccinuri Oxford. Dacă vaccinurile nu au oprit răspândirea virusului, înseamnă că „atingerea pragului pentru imunitatea generală a populaţiei” este „un mit”, spune acesta, informează Mediafax.

„Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate. Şi asta înseamnă că oricine nu este încă vaccinat, la un moment dat va lua virusul... şi nu avem nimic care să oprească (complet) transmiterea respectivă", a spus prof. Sir Andrew Pollard.

Deşi vaccinurile existente sunt foarte eficiente în prevenirea cazurilor grave de COVID-10 şi decesul, acestea nu împiedică o persoană complet vaccinată să fie infectată de virusul, potrivit The Guardian.

Conceptul de imunizare a populaţiei se bazează pe o mare majoritate care câştigă imunitate, fie prin vaccinare, fie prin infecţii anterioare, care, la rândul său, oferă protecţie indirectă împotriva bolilor infecţioase pentru cei nevaccinaţi şi cei care nu au fost niciodată infectaţi.

Datele dintr-un studiu recent efectuat de Imperial College London sugerează că persoanele complet vaccinate cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani au un risc cu 49% mai mic de a fi infectate în comparaţie cu persoanele nevaccinate.

Cercetările au indicat, de asemenea, că persoanele complet vaccinate au fost de aproximativ trei ori mai puţin susceptibile de a da rezultate pozitive după ce au intrat în contact cu cineva care a avut COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.