Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mită de 700 de euro oferită unui poliţist de frontieră de către un cetățean turc

https://m.ziare.com/
plic alb mita

Un cetăţean turc este cercetat pentru dare de mită, după ce a oferit 700 de euro unui ofiţer de poliţie de frontieră din Calafat, pentru a-l favoriza în tranzitarea punctului de frontieră, având asupra sa 791 de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, bărbatul de 47 de ani a fost prins în flagrant.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, care conducea un autocar în care se aflau mai mulţi pasageri. Alături de el, în calitate de şoferi de rezervă, mai călătoreau doi conaţionali, în vârstă de 33, respectiv 47 de ani. Cu ocazia controlului efectuat la compartimentul bagaje, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat, mai multe colete care conţineau 791 de parfumuri ce purtau însemnele unor marci protejate, fiind susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă. În acest context, unul dintre şoferii de rezervă a oferit ofiţerului de poliţie de frontieră care a efectuat cercetările suma de 700 euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul constatării infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, respectiv pentru a nu se dispune măsura confiscării mărfii", precizează comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Ofiţerul de poliţie de frontieră a refuzat propunerea cetăţeanului turc şi a informat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, iar cetăţeanul turc a fost prins în flagrant, în timp ce oferea suma de 700 de euro ofiţerului de poliţie.

În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus cercetarea persoanei respective sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

De asemenea, produsele de parfumerie, în valoare de aproximativ 197.750 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Vamal Calafat, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.