Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miting de amploare împotriva construirii unei mari moschei în Bucureşti

moschee

Aproape 2000 de români şi-au anunţat prezenţa la un miting împotriva construirii în Bucureşti a celei mai mari moschei din Europa.

Luni, 20 iulie 2015, ora 19.00, în Piaţa Universităţii se anunţă un miting de amploare împotriva construcţiei celei mai mari moschei din Europa în Capitală şi împotriva hotărârii HG 372/2015 a Guvernului Ponta de a dona Muftiatului Musulman un teren de 11.295 metri pătraţi lângă RomExpo/Casa Presei, anunţă organizatorii, într-un comunicat.

Vezi şi: Basescu starneste un nou scandal despre moscheea din Bucuresti

Protestul a luat naştere mai întâi pe Facebook, prin pagina "Nu vrem Mega Moschee în Bucureşti", care a strâns până în momentul de faţă peste 12.000 de susţinători din toată România şi străinătate.

Protestul este autorizat de Primăria Capitalei. Reprezentanţii iniţiativei afirmă că se aşteaptă la cca. 3000 de participanţi. Organizatorii mai precizează că protestul de luni este împotriva construirii unei moschei de dimensiuni nejustificat de mari şi a deciziei Guvernului de a dona un teren de 4 milioane de euro. Manifestaţia nu este îndreptată împotriva minorităţii turco-tătare sau a musulmanilor, dar atrage atenţia că 90% dintre musulmani trăiesc în Dobrogea şi nu în Bucureşti. Minoritatea musulmană din capitală numără doar 10.000 de persoane, din care 80% sunt arabi (studenţi, oameni de afaceri, imigranţi) şi nu recunosc Muftiatul Turco-Tătar ca pe propria autoritate religioasă, mai precizează organizatorii.

Vezi şi: Traian Băsescu e NIMICITOR: Ciocul mic! Anunțul din această seară

O altă îngrijorare a organizatorilor este răspândirea islamismului în România şi a terorismului. În acelaşi timp, ei consideră că ridicarea unui "monument neo-otoman", realizat de către Republica Turcă, este şi o insultă adusă istoriei României şi a memoriei românilor care s-au luptat sute de ani pentru a-i opri pe Otomani (Turci) să islamizeze România sau să construiască lăcaşe de cult musulmane pe teritoriul nostru.

Iniţiativa se declară una strict privată, fără susţinerea unui partid politic. "Iniţiativa este deschisă oricărei persoane care este împotriva ridicării acestei Mega Moschei în Bucureşti şi nu contează motivaţia lui, atât timp cât nu încearcă să introducă şi alte doleanţe în acţiunile noastre. Activăm strict împotriva construirii acestei Mega Moschei şi a islamizării Romaniei. Nu ne vom pronunţa asupra altor discuţii care nu au legatură cu acest proiect", precizează organizatorii.

Vezi şi: Fost şef SRI îl contrazice pe Băsescu: Moscheea nu e un pericol pentru români

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.