Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miting de susținere în Germania pentru Căpitanul navei Sea-Watch 3 arestat pentru intrarea fără autorizație într-un port italian

Proteste au avut loc marţi în Germania în spirit de solidaritate cu Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch 3, arestată de autorităţile italiene pentru că a acostat fără autorizaţie într-un port italian, cu 40 de migranţi la bord, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.ro.

Sute de oameni au protestat la Berlin, Koln şi Frankfurt, cerând eliberarea Carolei Rackete, 31 de ani, cetăţeană a Germaniei.

Doar în Frankfurt, în jur de 300 de persoane s-au adunat luni în faţa consulatului italian, circa 200 au demonstrat marţi în faţa consulatului din Koln şi vreo 20 au pichetat ambasada Italiei în capitala Germaniei, Berlin.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

Şi divizia de canotaj a clubului de fotbal a oraşului Hamburg, FC St Pauli, intenţionează să navigheze miercuri cu drapele, bannere şi veste de salvare pe râul Alster.

Un judecător italian urmează să decidă mai târziu marţi dacă Carola Rackete ar trebui menţinută în arest sau eliberată.

Tânăra femeie, plasată în arest la domiciliu în Lampedusa, ar putea fi eliberată în aşteptarea procesului său, potrivit mass-media italiene. În acest caz, ea ar trebui expulzată rapid. Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a dat asigurări sâmbătă că a semnat deja un decret de expulzare în această eventualitate.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

Carola Rackete riscă până la 10 ani de închisoare "pentru rezistenţă (opusă) unei nave de război", după ce a obligat o navă-vedetă a poliţiei, însărcinată să o împiedice să acosteze, să se îndepărteze pentru a nu fi zdrobită de chei în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Ea face de asemenea obiectul unei anchete pentru ajutor acordat imigraţiei ilegale şi pentru că a forţat miercuri blocada impusă de Salvini (extrema dreaptă) în apele teritoriale italiene, în virtutea unui decret-lege intrat în vigoare la mijlocul lui iunie, pentru a combate activitatea navelor unor ONG-uri pe care ministrul de interne italian le acuză că sunt complici ai traficanţilor de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.