Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miting în București pentru revenirea la denumirea de 'țigani'

pru bogdan diaconu

Un miting pentru susținerea legii Partidului România Unită de revenire la denumirea de ”țigani” va avea loc în București sâmbătă, 18 iulie, de la ora 16.00, în Piața Universității (la cele 4 statui).

Potrivit unui comunicat al PRU, ”autorizarea mitingului a fost obținută de Asociația Românilor din Suedia și este expresia dorinței românilor de a nu mai fi confundați cu așa-numiții romi a căror denumire corectă este cea de ”țigani” ”.

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, remintește că pe 28 aprilie 2015 a depus la Camera Deputaților ”un proiect de lege prin care se revine la denumirea oficială de țigani pentru romi, în urma miilor de solicitări venite de la românii din țară și din afara țării”. Potrivit liderului naționalist, ”proiectul a primit nenumărate mesaje de susținere, iar mitingul din 18 iulie este o expresie a dorinței românilor ca propunerea legislativă a Partidului România Unită să fie votată de Parlament pentru a li se respecta dreptul românilor la identitatea națională proprie”.

Diaconu a anunțat astăzi că ”Partidul România Unită va participa la mitingul din 18 iulie pentru a susține eliminarea confuziei naționale și culturale a românilor cu alte persoane și pentru combaterea discriminării indirecte a românilor în țara lor în raport cu alte minorități”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.