Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolia Moldovei, reacție dură după ce un elev a fost bătut pentru că nu s-a închinat: 'Preotul nu va mai preda. Noi vom retrage binecuvântarea'

evz.ro
preot

Profesorul de religie acuzat că a tras de urechi și a lovit cu capul de perete un elev în vârstă de 11 ani de la școala din localitatea Baranca, județul Botoșani, „nu va mai preda sigur”, spune purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu.

Cazul preotului acuzat că a lovit un elev din localitatea Baranca, judeţul Botoşani, la ora de religie a ajuns și în atenția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care așteaptă acum rezultatul anchetelor declanșate de Poliție și Inspectoratul Școlar.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că o decizie în acest caz va fi luată la finalizarea anchetelor începute deja de Poliție și Inspectoratul Școlar, însă preotul nu va mai preda religie.

„Așteptăm să vedem ce spun autoritățile, Poliția și Inspectoratul Școlar. Ei au mijloace, noi ne vom asuma și se vor lua măsurile care se cuvin. Sigur, preotul nu va mai preda. Noi vom retrage binecuvântraea”, a declarat Sturzu.

Prognoza meteo - Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Potrivit acestuia, preotul a recunoscut că l-a tras pe elev de urechi, dar a spus că nu l-a lovit.

„Din ce am vorbit și noi cu preotul, elevul respectiv este de altă confesiune. A stat la oră pentru că nu avea unde să meargă. E absurd ce s-a zis că a fost pus să-și facă crucea. Nu avea de ce. Elevul nu avea nicio implicare la oră. Dar nu a stat liniștit deloc, comenta, contrazicea preotul. La sfârșitul orei i-a zis preotul să nu mai facă așa ceva. A spus că doar l-a tras de urechi. Dar și dacă e așa, nu e admisibil, nu trebuia”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Două anchete au loc în județul Botoșani după ce mama unui elev în vârstă de 11 ani de la școala din localitatea Baranca a cerut intervenția medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de urechi și lovit cu capul de perete de către un profesor de religie.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani declarau, pentru MEDIAFAX, că a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate la o școală din județ.

Surse judiciare spuneau că un elev în vârstă de 11 ani de la școala din localitatea Baranca a fost agresat, în timpul orei de religie, chiar de către profesor, un preot din altă localitate. Mama elevului a sunat la 112 și a cerut intervenția medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de o ureche și lovit cu capul de perete, pentru că făcea gălăgie la ore. Copilul a fost transportat la spital, având urechea ruptă.

La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ, Gabriel Hârtie, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o comisie anchetează cazul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.