Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Andrei: 'Sentimentul dragostei față de țară și de valorile ei trebuie cultivat și întărit'

basilica.ro

„Sentimentul dragostei față de țară și de valorile ei trebuie cultivat și întărit, într-o lume care relativizează aceste lucruri scumpe”, a spus Mitropolitul Andrei la împlinirea a 105 ani de la înfiinţarea Divizei 4 Infanterie „Gemina”.

Momentul aniversar a fost organizat în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Mitropolitul a oficiat o slujbă de Te Deum, scrie Basilica.ro.

Ierarhul le-a urat ofițerilor Armatei a 4-a, ostașilor și tuturor lucrătorilor „binecuvântare de la Dumnezeu și multe rezultate spirituale”.

În cadrul evenimentului, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a oferit colonelului Petru Pah, șeful de stat Major al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, distincția „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului.

De asemenea, a avut loc decorarea Drapelului de Luptă al diviziei cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace pentru militari. Au fost conferite embleme de onoare și de merit unor cadre militare din comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Ceremonia militară a fost urmată de inaugurarea Muzeului Militar „Mareșal Constantin Prezan” – Filiala Transilvania a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Noul muzeu are amenajate trei săli în care este prezentată istoria şi evoluţia militară a Transilvaniei.

Divizia 4 Infanterie „Gemina” este continuatoarea Armatei a 4-a (de Nord). Subordonată Statului Major al Forțelor Terestre, divizia îndeplinește misiunile de apărare națională, de generare a structurilor operaționale participante în teatrele de operații, precum și de sprijinire a autorităților locale în caz de urgențe civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.