Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Clujului a slujit în biserica sfințită de Mitropolitul Bartolomeu Anania în Salina Ocna Dej

basilica.ro
Mitropolitul Clujului

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej. Construită în anul 2000 la 80 de metri adâncime în Mina Transilvania, biserica a fost sfințită de Mitropolitul Bartolomeu Anania, notează Basilica.ro.

Mitropolitul Clujului a vorbit despre un verset evanghelic care face referire la sare: „Voi sunteţi sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni”.

„Această afirmație a făcut-o Domnul nostru Iisus Hristos, dându-i un înțeles spiritual. Bucatele fără sare se strică”, a spus ierarhul. „Lucrul acesta s-ar întâmpla cu viața întregii lumi dacă n-ar fi sarea pământului – dacă n-ar fi creștinii credincioși care să dea sens vieții în această lume.”

Părinte Mitropolit Andrei a evocat și viața curată a Sfintei Mucenițe Varvara și a vorbit despre importanța valorilor creștine în societate.

La slujbă au participat Părintele Ioan Buftea, Protopopul de Dej, ing. Alin Ioan Sălătioan, directorului Salinei Ocna Dej, oficialităților locale, angajați ai Salinei și credincioși.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de teologi al Parohiei „Sfântul Nectarie” din Dej.

Mitropolitul Bartolomeu a sfințit biserica subterană „Sfânta Muceniță Varvara” din Salina Ocna Dej la sărbătoarea sfintei din anul 2000. Catapeteasma este sculptată în lemn de tei, iar ornamentarea bisericii s-a realizat prin sculptarea în pereții de sare a elementelor brâncușiene, brâul și coloana infinitului, care apare și pe cele patru vitralii luminate.

La Salina Ocna Dej extragerea sării geme se face din Mina Transilvania, deschisă exploatării în anul 1979. În prezent, Salina Ocna Dej nu este deschisă pentru vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.