Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Nicolae, în noua biserică românească din Massachusetts: 'Inima curată trebuie să fie și bună sau milostivă'

Mitropolitul Nicolae a slujit duminică în noua biserică românească din statul american Massachusetts pentru prima dată de la achiziţionarea acesteia, în urmă cu aproximativ o lună de zile.

Lăcaşul de cult, ocrotit de Sfânta Parascheva, este situat la adresa 264-266 Lowell St. în orașul Andover.

Noua proprietate cuprinde lăcaș de cult, sală de festivități, două spații de conferință, săli pentru diverse activități ale parohiei, precum și spațiu de parcare pentru mai mult de 50 de autoturisme, se precizează pe site-ul Mitropoliei celor două Americi.

În predica de la Sfânta Liturghie, Mitropolitul celor două Americi a vorbit despre inima curată şi bună, scrie basilica.ro.

„Inima curată este inima care se pregătește, care prin pocăință, prin Spovedanie, prin Împărtășanie, se curățește. Inima curată este inima pregătită să primească cuvântul lui Dumnezeu prin toate aceste strădanii duhovnicești. Dar inima curată trebuie să fie și bună sau milostivă; așadar, pregătirea pentru Cuvântul lui Dumnezeu, curățenia inimii, trebuie să fie completată de milostenie, de bunătate. În inima curată și bună, se arată cuvântul bun și fapta bună, prin milostenia arătată celor aflați în nevoi spirituale sau materiale”, a afirmat ierarhul citat de basilica.ro.

Parohia românească din Massachusetts a fost fondată în anul 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.