Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Teofan i-a oferit Crucea Patriarhală clericului Dan Damaschin

basilica.ro
dan damaschin

Mitropolitul Teofan i-a înmânat miercuri preotului Dan Damaschin de la Capela Maternității „Cuza-Vodă” din Iași cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române. Clericul a primit „Crucea Patriarhală” pentru efortul constant prin care susține mame aflate în situații dificile, copii și familii fără posibilități materiale din tot județul Iași.

IPS Teofan a subliniat că lucrarea pe care o face preotul este una frumoasă și îndreptată spre câteva lucruri esențiale ale Bisericii, ale neamului, ale lumii, și anume: „mărturisirea că nimic nu e mai sfânt pe lume decât o viață omenească, valoarea ființei umane cu tot ceea ce cuprinde ea, valoarea așezată de Dumnezeu în ființa omului și pe care omul uneori o apără, alteori o trădează, alteori este indiferent”, scrie Basilica.ro.

Prin Asociația „Glasul Vieții”, preotul Dan Damaschin a solidarizat mii de oameni din toată țara pentru a ajuta pe cei fără posibilități și consideră că lor le este adresată Crucea Patriarhală.

Clericul a mulțumit Patriarhului Daniel, „cel care m-a învățat, m-a sfințit întru Preoție și m-a încredințat slujirii la Altarul Domnului Iisus Hristos, de lângă Altarul Vieții al Maternității Cuza Vodă din Iași!”.

Părintele Dan Damaschin a spus că „această distincție este de fapt adresată misiunii bisericii noastre și acestor mii de oameni care ne sprijină”. „Reprezintă gândul poporului român credincios de pretutindeni, oameni care de peste tot în lume sprijină lucrarea de aici de la Iași”.

Părintele a transmis apoi mulțumiri pentru sprijin Mitropolitului Teofan și „voluntarilor neobosiți și mult prea osteniți”.

„Nu în ultimul rând, mulțumesc dumneavoastră, oameni minunați, care ne împingeți de la spate și vă ingrijiți ca iubirea Domnului Hristos față de mame și copii, prin jertfa dumneavoastră, să le aducă nemărginită fericire și speranță”, a scris pe Facebook clericul care îndeamnă în același timp la o colectă de Paști pentru 1543 de copii.

Ceremonia de acordare a Crucii Patriarhale a avut loc miercuri după-amiază, la finalul Liturghiei Darurilor înainte sfințite oficiată de Mitropolitul Teofan la Capela Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.