Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Teofan: 'Pe pământ este doar prima parte a vieții noastre'

mitropolitul teofan

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a slujit de Sfinții Apostoli Petru și Pavel la Huși, cu ocazia hramului istoric al catedralei episcopale din municipiu.

În predica rostită, Mitropolitul Teofan a făcut referire învățăturile despre viața veșnică din prima Epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Petru, potrivit basilica.ro.

Citește și: Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici

”Pe pământ este doar prima parte a vieții noastre

„Ni se spune adesea că viața noastră se desfășoară doar aici, pe pământ. Că totul se petrece aici și se cuvine a trăi această viață pentru că este scurtă, iar după mormânt n-ar mai fi nimic”, a semnalat Părintele Mitropolit.

„Sfântul Apostol Petru vine în fața noastră și ne spune însă că noi avem nădejde vie, că avem o moștenire nestricăcioasă în ceruri, și anume: viața noastră aici pe pământ este doar prima parte a vieții noastre, iar cea adevărată și deplină, după trecerea noastră prin această lume”.

IPS Teofan a atras atenția că „uneori, ascultând vocea celor dintâi, trăim ca și cum Dumnezeu nu ar exista”.

Citește și: Vestea verii vine de la Nelu Tătaru: În maximum o lun, viața revine la normal

„De fapt aceasta este secularizarea: să viețuiești ca și cum Dumnezeu nu ar exista, ca și cum nu ar fi veșnicie, ca și cum rolul Bisericii este de tăgăduit, iar Scriptura n-ar spune adevărul”.

„Alegerea este a noastră. Ascultăm de cei care ne spun că totul este aici sau de dumnezeiasca Scriptură – izvor al mângâierii și răbdării – care ne spune că cetatea noastră cea adevărată, patria noastră cea desăvârșită nu este aici, ci în ceruri”.

Mitropolitul Teofan a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Episcopii Ignatie al Hușilor, Veniamin al Basarabiei de Sud și cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Damaschin Dorneanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.