Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici

Variante Scenariu Plan

Senatorul PSD Eugen Teodorovici își pregătește candidatura la șefia partidului, fiind susținut de o parte din vechea gardă a partidului în mandatul lui Liviu Dragnea. Principalul candidat pentru funcția de președinte este actualul lider interimar, Marcel Ciolacu, secondat de Paul Stănescu (secretar general). Surse din conducerea PSD au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că în partid se discută și despre o a treia candidatură-surpriză.

Unul din cei mai vocali susținători ai lui Eugen Teodorovici este Codrin Ștefănescu, fost secretar general PSD. El acuză cuplul interimar Marcel Ciolacu - Paul Stănescu că s-au înțeles cu PNL și Klaus Iohannis să nu le pună probleme.

Critici similare la adresa conducerii PSD au mai adus, public, Ionel Arsene, liderul PSD Neamț și deputatul Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor.

În tabăra lui Teodorovici se mai află fostul premier Viorica Dăncilă, fostul europarlamentar Victor Boștinaru și deputatul Cătălin Rădulescu.

Surse din PSD care susțin o candidatură a lui Eugen Teodorovici spun că există intenția de a coopta și alte nume care ar fi fost marginalizate de actuala conducere. Sunt vehiculați în acest sens, Șerban Nicolae, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Rovana Plumb.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, ar putea fi convins să-l sprijine pe Eugen Teodorovici, mai spun surse din partid.

Discuțiile din PSD ar fi fost impulsionate, au adăugat sursele citate, de primul interviu dat de Liviu Dragnea de când este închis la penitenciarul Rahova. Discuția pe Skype dintre Anca Alexandrescu și fostul șef PSD a fost interpretată în tot PSD-ul ca fiind o ieșire critică la adresa lui Marcel Ciolacu și un semnal clar al lui Liviu Dragnea pentru cei care îl apreciază în partid să nu-l urmeze pe acesta la Congres.

Cu prima șansă în partid este cotat actualul lider interimar Marcel Ciolacu.

Paradoxal, spun surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO, tocmai principala acuzație care i se aduce lui Ciolacu, aceea că este prea „moale”, este și un avantaj al său: nu provoacă scandal în partid și e greu să te enervezi pe el.

În partid s-a discutat, o perioadă, despre o eventuală candidatură a lui Sorin Grindeanu la șefia PSD, dar aceste discuții nu mai sunt de actualitate.

În schimb, surse din conducerea PSD spun că există discuții neoficiale în filiale din Moldova și Muntenia pentru apariția unui candidat-surpriză la șefia partidului în imediata apropiere a Congresului PSD.

Un eventual anunț va fi făcut după ce se stabilește oficial data Congresului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.