Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitsubishi Motors investeşte până la 200 milioane de euro în noua divizie de automobile electrice a Renault

04-mitsubishi-outlander-sport-review

Mitsubishi Motors investeşte până la 200 milioane de euro în noua divizie de automobile electrice a Renault

Mitsubishi Motors va investi până la 200 milioane de euro (213,66 milioane de dolari) în Ampere, noua divizie de automobile electrice (EV) a Renault, a anunţat marţi grupul auto nipon, transmite Reuters, conform Agerpres.

Într-un comunicat, Mitsubishi a informat că-şi va îmbunătăţi tehnologia pentru dezvoltarea EV şi va extinde gama de vehicule alimentate pe baterii în urma investiţiei în Ampere.

Directorul general al grupului Renault, Luca De Meo, estima că noua divizie de automobile electrice a grupului ar putea fi evaluată la 10 miliarde de euro, cu prilejul ofertei publice iniţiale ce va fi organizată în prima jumătate a anului următor.

Anul trecut, Renault a anunţat în mod oficial că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină. Divizia Ampere va avea sediul în Franţa şi aproximativ 10.000 de angajaţi.

Decizia de a investi în Ampere vine după ce partenerii Mitsubishi, Renault şi Nissan Motor, au finalizat în iulie alianţa restructurată.

Deja Nissan s-a angajat să investească până la 600 milioane de euro (640,98 milioane de dolari) în Ampere, fiind un investitor strategic şi asigurându-şi un loc în Consiliul de Administraţie al noii companii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.