Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitt Romney se declară dezgustat de lipsa de onestitate a lui Trump

Instagram
Donald Trump

Fostul candidat republican la prezidenţialele americane Mitt Romney l-a criticat vineri pe preşedintele Donald Trump după concluziile anchetei ruse, afirmând că este "dezgustat" de atitudinea Casei Albe şi "consternat" de contactele echipei de campanie a acestuia cu Moscova, relatează AFP potrivit Agerpres.

În prezent senator, Mitt Romney este una dintre rarele voci republicane care se ridică împotriva preşedintelui după publicarea, joi, a raportului procurorului special Robert Mueller.

După 22 de luni de anchetă asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016, Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a avut loc nicio înţelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova. În schimb, nu l-a exonerat pe miliardarul republican de obstrucţionarea justiţiei.

Mitt Romney şi-a exprimat satisfacţia, într-un comunicat, că nu au existat "destule dovezi pentru a-l inculpa pe preşedintele Statelor Unite că a complotat cu un adversar străin sau că a obstrucţionat justiţia. Inversul ne-ar fi dus la un proces inimaginabil care ar fi putut provoca o criză constituţională".

"Cu toate acestea, sunt dezgustat de întinderea şi amploarea lipsei de onestitate şi de greşelile indivizilor ocupând cele mai înalte funcţii în ţară, inclusiv preşedintele", a adăugat senatorul republican.

"Sunt, de asemenea, consternat că, printre alte lucruri, compatrioţi lucrând pentru o campanie prezidenţială au fost bucuroşi să accepte ajutor din partea Rusiei - inclusiv informaţii ce fuseseră obţinute ilegal -; că niciunul dintre ei nu a prevenit poliţia americană; şi că directorul de campanie (Paul Manafort) s-a angajat activ în promovarea intereselor Rusiei în Ucraina", a continuat Mitt Romney.

"Citirea acestui raport este o sumbră constatare a cât de departe am ajuns de aspiraţiile şi principiile părinţilor fondatori" ai Statelor Unite, a încheiat el.

Învins la prezidenţialele din 2012, Mitt Romney nu se află la primele critici la adresa lui Donald Trump pe care l-a numit "şarlatan" în timpul campaniei din 20016. Ulterior, el şi-a temperat declaraţiile politice

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.