Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini de groază la Spitalul Județean de Urgență Brașov: mizerie și capace de WC furate

facebook.com
mizerie spital 2

Spitalul Județean de Urgență din Brașov are vestiarele amenajate temporar la subsol, unde potrivit unor imagini de pe Facebook este mizerie, pereții sunt scorojiți, iar capacele de toaletă au fost furate. Conducerea spune că spitalul e în reabilitare, iar acolo nu se schimbă niciun medic, scrie Mediafax.

Citește și: Raed Arafat amenință că pleacă din România. Fondatorul SMURD: Pentru ce am făcut în țara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil .

După ce au apărut pe Facebook imagini filmate în subsolul Spitalului Județean de Urgență Brașov, în care este surprinsă mizeria din locul în care sunt amenajate vestiarele angajaților, reprezentanții unității medicale au declarat că spitalul este în reabilitare, spațiul este amenajat provizoriu, iar întreținerea curățeniei este de datoria angajaților.

„Spitalul este în reabilitare. În subsol nu se schimbă nici un medic. Sunt dulapuri pentru brancardieri, infirmieră și câteva asistente care nu au spații în secție pentru vestiar. Spațiul este temporar destinat pentru așa zis vestiar. În privința curățeniei există personal angajat care are atribuție. Capace la toaletă o să vă comunic mâine ( luni - n.r.) câte se cumpără pe luna și sunt furate. Întrece orice imaginație”, arată reprezentanții SJU Brașov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Brașov, Marius Leonte, măsurile care vor fi luate după publicarea imaginilor vor fi stabilite în cadrul Comitetului director, care se întrunește luni.

Citește și: România nu mai are șanse matematice la calificarea în semifinale Campionatului Mondial de handbal

„O aripă, cea mare, a spitalului este în reabilitare. Este închisă. Toate activitățile se desfășoară în aripa mică. Ce s-a filmat este locul unde se schimbă infirmiere, brancardieri și câteva asistente, restul vestiarelor fiind pe secții. Medicii pe secții se schimbă. Mi se pare o filmare tendențioasă. Când se lucrează într-un spital este normal să fie și praf. În privința toaletelor, acolo intră cine vrea și când vrea, se pleacă și cu capacele de wc. Luni se întrunește Comitetul director. Vom vedea și cum s-a filmat în subsol, cum au avut acces”, a declarat Leonte.

În filmul postat de către deputatul USR Emanuel Ungureanu pe Facebook se vede praful pe vestiare, o cutie pe post de coș de gunoi, mizerii aruncate sau vestiare cu uși strâmbe și pereți scorojiți.

“Jeg gros la Spitalul Județean de Urgență Brașov! Priviți cum arată subsolul Spitalului Județean Brașov, locul unde se află vestiarele personalului care lucrează pe secții. Din această cocină medicii și asistenții pleacă în spital, la patul bolnavilor. Mai poate mira pe cineva că pacienții vin aici cu o boală și pleacă cu trei, după ce contactează bacterii multirezistente la antibiotice? Imaginile pe care le public acum au fost filmate de mine aseară, la ora 23, la o oră după ce am terminat dialogul cu doamna Ecaterina, pacienta infectată cu Stafilococ Auriu în luna mai, pe secția de Ortopedie a acestei bombe biologice. Voi reveni mai târziu cu imagini din băile oribile ale acestui spital. Nu vă puteți imagina cât de negre de jeg sunt mopurile cu care se șterge pe jos, în băi sau pe secții...”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.