Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MLPDA: '340 milioane lei la dispoziţia UAT-urilor care vor să modernizeze sau să înfiinţeze sisteme centra'

calorifer

Unităţile administrativ-teritoriale (UAT) pot trimite, până la 31 martie 2020, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) solicitări de finanţare pentru proiecte de reabilitare, modernizare sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, potrivit news.ro.

”UAT-urile care deţin în proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termică beneficiază de cofinanţare nerambursabilă a proiectelor de investiţii în limita a 70 milioane lei credite bugetare şi 270 milioane lei credite de angajament - sume alocate Programului Termoficare şi aprobate pentru anul 2020”, a precizat ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan.

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Finanţarea se asigură de la bugetul de stat, prin MLPDA, de la Fondul pentru Mediu, în limita a 400 milioane lei şi din bugetul local al UAT-urilor. Cota de cofinanţare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile, iar contribuţia de la bugetul local este de minimum 15%.

Pentru asigurarea condiţiilor optime de funcţionare a serviciului de alimentare cu energie termică a populaţiei, la nivelul MLPDA se derulează Programul Termoficare aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, care se implementează în perioada 2019-2027 şi va finanţa proiecte noi şi în derulare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.