Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'MMXX', cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, va avea premiera oficială la Festivalul de la San Sebastian

westcityradio.ro
filme cinema

Cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, "MMXX", va avea premiera mondială în cadrul competiţiei oficiale a celei de-a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, informează un comunicat transmis vineri Agerpres.

"MMXX" prezintă patru scurte momente în timp care surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei.

Oana Pfifer, o tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puţin câte puţin în plasa chestionarului pe care clientul său ar trebui să îl completeze.

Mihai Dumitru, fratele mai mic al Oanei, îngrijorat de pregătirile pentru aniversarea sa şi fără să-şi dea seama cât de nepotrivite sunt pretenţiile sale, se trezeşte prins într-o poveste mult mai mare decât poate duce.

Septimiu Pfifer, soţul Oanei, îngrijorat de starea de sănătate în legătură cu o posibilă contaminare cu SARS-CoV-2, ascultă o poveste stranie în care a fost prins colegul său de la ambulanţă în urmă cu mult timp, în aşteptarea următorului apel de urgenţă.

Narcis Pătranescu, inspector la brigada de crimă organizată, tulburat de moartea recentă a unuia dintre colegii săi, se trezeşte prins într-o poveste întunecată în timp ce interoga o tânără.

Cristi Puiu este cunoscut publicului din întreaga lume ca iniţiator al Noului val din cinema-ul românesc prin filmele sale multi-premiate în cele mai importante competiţii de gen ale lumii: "Marfa şi Banii" (Quinzaine des realisateurs, 2001), "Moartea Domnului Lăzărescu" (Festival de Cannes, 2005), "Aurora" (Festival de Cannes, 2010), "Sieranevada" (Festival de Cannes, 2016), "Malmkrog" (Berlinale, 2020). A studiat arte vizuale şi cinema la Universitatea Ecole Superieure des Arts-Visuels din Geneva, Elveţia.

"MMXX" este o producţie Mandragora împreună cu Actorie de Film (România), Youbesc (Republica Moldova), Shellac (Franţa) şi va fi distribuit în România de Iadasarecasa. Producătorii filmului sunt Dragoş Bucur, Dorian Boguţă, Sergiu Cumatrenco, Viorel Chesaru, Cristi Puiu şi Anca Puiu.

Pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/MMXXbyCristiPuiu vor fi anunţate mai multe detalii în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.